[Žinios trumpai] „Pasauliniu požiūriu Rusijos valstybė nebeegzistuoja“ - skelbiamas netikėtas pareiškimas  (1)

Maiklas Naki teigia, kad Rusija kaip valstybė globalia prasme nebeegzistuoja, todėl V. Putinas negalės ilgai kariauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos opozicijos lyderis, tinklaraštininkas ir žurnalistas, „YouTube“ kanalo „Popular Politics“ vedėjas Maiklas Naki aptarė Rusijoje vykstančius procesus. Anot jo, nepasitenkinimas auga ir tarp žmonių, ir tarp elito, ir Kremlius tai puikiai žino. Pasauliniu mastu Rusijos Federacija kaip valstybė nebeegzistuoja ir negalės ilgai kariauti. Apie tai ekspertas kalbėjo interviu „UNIAN“.

Kaip pastebėjo Nakis, tarp Kremliaus elito atstovų vienybės nėra: kažkas išvyko į užsienį, kažkas atsisakė Rusijos pilietybės, kažkas net derasi su amerikiečiais už V. Putino nugaros. Rusijoje vis labiau įsiplieskia konfliktas tarp saugumo pajėgų ir kariuomenės. Visi vienas kitą kažkuo įtaria ir nori suversti kaltę vienas kitam.

Be to, Rusijos Federacija praranda teisėto smurto monopolį. Juk yra „Wagner“ ir Kadyrovo armija, visi šitie wagneriečiai ir kadyroviečiai daro, ką nori, ir niekas jų nestabdo. Taip pat Rusija iš pirmų lūpų žino apie dezertyravimą, egzekucijas ir apsišaudymus. Laisvėje vaikšto daugybė ginkluotų kalinių. 

 

„Pasauliniu požiūriu Rusijos valstybė nebeegzistuoja“, – sakė Naki. Tada jis pridūrė, kad politikos moksle šis reiškinys vadinamas „failed state“ - žlugusia valstybe. Šis terminas reiškia valstybę be normalios ekonomikos ir aiškių ribų. Natūralu, kad tokia valstybė negali ilgai kovoti, – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(269)
(3)
(266)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: