Tokio lokomotyvo nesate matę! Ko gero unikaliausias traukinys pasaulyje – „Ural 375-D“ sunkvežimis (Foto)  (1)

Eritrėjoje keli rusiški „Ural 375-D“ sunkvežimiai, pagaminti Sovietų Sąjungoje septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose, buvo modifikuoti taip, kad galėtų važiuoti geležinkelio bėgiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jie buvo naudojami Eritrėjos geležinkelių rekonstrukcijai po karo su Etiopija.

Šios neįprastos transporto priemonės ir šiandien naudojamos linijos priežiūrai ir įvairioms prekėms gabenti. Šie keturračiai bėginiai sunkvežimiai montuojami ant 1930-ųjų eros FIAT „Littorina“ traukinio vežimėlio. Ir pritaikytas važiuoti 950 mm vėžės geležinkelio linija (būtent tokia yra Eritrėjoje, paveldėta iš Italijos valdymo laikų).

Šis neįprastas traukinys atsidūrė net ant pinigų – reversinėje Eritrėjos 10 nakfų banknoto pusėje pavaizduotas vienas iš „Ural“ geležinkelio sunkvežimių, kertantis Moncullo viaduką su krovininiu traukiniu.

 

Rusiškas sunkvežimis „Ural 375-D“ buvo bendrosios paskirties karinė transporto priemonė, pagaminta Sovietų Sąjungoje septintajame ir aštuntajame dešimtmečiuose, ir daugelis jų buvo tiekiami Etiopijos armijai.

Mažiausiai dvi iš šių transporto priemonių buvo užgrobtos per 30 metų karą su Etiopija, dabar yra vienintelė reguliari ir patikima geležinkelio varomoji jėga vieninteliame šalies geležinkelyje.

Eritrėjoje yra vienintelė geležinkelių sistema. Ji buvo pastatyta 1887–1932 m. Italijos Eritrėjos kolonijos metu ir jungia Masavos uostą su sostine Asmara. Iš pradžių geležinkelis taip pat vedė iki Bišijos. Vėlesniais dešimtmečiais linija buvo iš dalies apgadinta dėl Etiopijos pilietinio karo (1974-1991), tačiau 1990-aisiais ji buvo atstatyta. Senovinė įranga, pvz. garvežiai, vis dar naudojami linijoje. Iš bendro 337 km geležinkelio šiuo metu naudojami vos 118 km.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(5)
(32)

Komentarai (1)