Kyjivas įpykęs, kokį dekretą pasirašė Putinas: „tai aiškus noras tęsti karą“  ()

Užsienio reikalų ministerija: Putino dekretas dėl Rusijos pilietybės okupuotose teritorijose rodo norą tęsti karą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priverstinis Rusijos pilietybės primetimas Ukrainos piliečiams patvirtina totalitarinio Rusijos režimo nusikalstamumą.

Apie tai praneša Censor.NET, remdamasis ministerijos pareiškimu.

„Gruodžio 26 dieną Rusijos Federacijos prezidentas pasirašė dar vieną niekinį dekretą dėl Ukrainos piliečių Rusijos pilietybės įgijimo tvarkos. Šį kartą kalbame apie Ukrainos piliečius, gyvenusius ar gyvenančius Ukrainos Donecko, Luhansko, Zaporižios ir Chersono sričių dalyse, laikinai okupuotose per plataus masto Rusijos agresiją prieš mūsų valstybę. Dekretas, kuriuo patvirtintos supaprastintos Ukrainos pilietybės atsisakymo ir Rusijos pilietybės įgijimo procedūros, yra niekinis ir liudija Rusijos nenorą derėtis, jos vadovybės norą tęsti karą, Ukrainos teritorijos įsisavinimą, prievartinę asimiliaciją ir Ukrainos žmonių genocidą“, – rašoma pranešime.

Užsienio reikalų ministerija pabrėžė, kad priverstinis Rusijos pilietybės primetimas Ukrainos piliečiams patvirtina totalitarinio Rusijos režimo nusikalstamumą.

„Rusijos pasų išdavimo Ukrainos vaikams ir paaugliams nuo 14 iki 18 metų, kurie buvo priverstinai perkelti į Rusijos Federacijos teritoriją, procedūra, kuri buvo įvesta be gavėjų sutikimo, yra akivaizdus pagrindinių žmogaus teisių pažeidimas. Rusijos įvykdyto ukrainiečių genocido įrodymas“, – pridūrė ministerija.

 

„Ukrainos užsienio reikalų ministerija griežtai smerkia minėto dokumento įgyvendinimą, laiko tai dar vienu Rusijos nusikaltimu Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui, kuris šiurkščiai pažeidžia mūsų valstybės Konstituciją ir įstatymus, galiojančias tarptautinės teisės normas ir Rusijos tarptautinius įsipareigojimus. Šio ir kitų beverčių Rusijos Federacijos norminių aktų pasekmės Ukrainos piliečiams neturės jokių teisinių pasekmių, jo niekada nepripažins nei Ukraina, nei didžioji dauguma JT valstybių narių. Dekretas papildo Rusijos ginkluotos agresijos nusikaltimų sąrašą, kuris bus svarstomas tarptautiniame tribunole“, – apibendrino Užsienio reikalų ministerija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(11)
(4)

Komentarai ()