Rusijos prokuratūra uždarė tinklapį torrents.ru  (25)

Rusijos prokuratūros Tyrimo komitetas pranešė, kad laikinai sustabdoma populiaraus failų apsikeitimo portalo torrents.ru veikla.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pranešama, kad torrents.ru iškelta byla dėl neteisėto autorinių kūrinių panaudojimo. Domenas torrents.ru nutraukė veiklą vasario 18 d., ketvirtadienį.

Tyrimo duomenimis, sausio 26 d. neįvardytas Maskvos gyventojas į kompiuterio kietąjį diską įsirašė nelicenzijuotą programos AutoCAD rusišką versiją, kurią pagamino kompanija „Autodesk“. Už darbą su šia programa jis gavo 1,5 tūkst. rublių (150 Lt atlygį). Teisėsaugos pranešime pabrėžiama, kad legali programa kainuoja apie 106 tūkst. rublių.

Programa buvo platinama per platformą torrents.ru. Dėl to pažeistos „Autodesk“ ir „1С“ teisės. Prokuratūra nusprendė užkirsti kelią kitiems panašiems autorių teisių pažeidimams todėl ėmėsi tokių griežtų priemonių.

Interneto svetainėje torrents.ru užsiregistravę daugiau nei 4 mln. aktyvių vartotojų. Ši svetainė iki šiol buvo laikoma didžiausiu Rusijoje failų apsikeitimo portalu. Pabrėžiama, kad ir anksčiau portalo vadovybė sulaukdavo pretenzijų dėl pažeidimų, tačiau sankcijų pavykdavo išvengti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(3)
(0)
(0)

Komentarai (25)

Susijusios žymos: