Ukraina arti neįtikėtinai stambaus proveržio – tai sugriaus visą rusų gynybos liniją ir nustums okupantus beveik 65 km!  ()

Rusijos gynybos linijos griūtis Kreminos srityje bus stiprus smūgis Rusijos kariuomenei, įsitikinęs Strateginių studijų instituto ekspertas Michaelas Clarkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kreminos ir Svatovo apylinkėse Ukrainos ginkluotosios pajėgos artėja prie didelio proveržio, kuris Rusijos karius nustums 64,5 km atgal. Ukrainos kariuomenės proveržis sugriaus visą rusų gynybos liniją.

Tai komentare BBC pareiškė Michaelas Clarke'as, Strateginių studijų instituto (Didžioji Britanija) ekspertas.

Ukrainos puolimo sėkmė reikš, kad Rusija šiame fronto sektoriuje praktiškai gali grįžti prie sienų iki vasario 24 d., pridūrė Clarkas.

„Kreminos ir Svatovo srityje ukrainiečiai yra labai arti didelio proveržio, kuris nustums Rusijos karius 40 mylių (65 km) atgal į kitą natūralią gynybos liniją, netoli nuo tos vietos, kur jų invazija iš tikrųjų prasidėjo vasarį“, – pabrėžė jis.

Pasak eksperto, anksčiau istorijoje per dideles invazijas į Rytų Europą Napoleonas, Hitleris ir Stalinas metė kariuomenes į mūšį, kad neliktų žiemoti šaltoje žiemos stepėje. Dabar su ta pačia problema susiduria ir Putinas.

 

„Tie, kurie siekia įsiveržti į kitą šalį kur nors už didžiųjų Eurazijos stepių, galiausiai pasmerkti ten žiemoti“, – sakė jis.

Ekspertas įsitikinęs, kad Ukrainos kariuomenė yra geriau pasirengusi ir turi didesnę motyvaciją tęsti puolimą, todėl tikisi, kad žiemą Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaikys spaudimą rytiniam fronto sektoriui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(184)
(4)
(180)

Komentarai ()

Susijusios žymos: