„Jis labai gerai išmano sociologiją“ – skelbiama apie Lukašenkos naujametinės kalbos fenomeną (video)  ()

A. Lukašenka nenori sėsti į teisiamųjų suolą su V. Putinu, todėl žūtbūt siekia atsiriboti nuo kruvino karo Ukrainoje, mano Andrejus Piontkovskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujųjų metų kalboje apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka visais įmanomais būdais pabrėžė, kad nenori kovoti su NATO ar su kuo nors kitu. Be to, Baltarusijos diktatorius 2023-uosius paskelbė taikos ir kūrimo metais.

Šią situaciją komentavo Rusijos opozicionierius, politologas, publicistas ir matematikas Andrejus Piontkovskis, kuris A. Lukašenkos „taikumą" paaiškino labai paprastai. „Aleksandras nenori sėsti į teisiamųjų suolą su Vladimiru. Tačiau žinome: jis mokėsi išsisukinėti 30 metų ir tai daro iki paskutinio momento", – interviu Romanui Cimbaliukui sakė ekspertas.

Iš tikrųjų Baltarusija yra okupuota ir V. Putinas bet kurią akimirką gali nužudyti A. Lukašenką. Tačiau Baltarusijos diktatorius vis tiek nedavė V. Putinui dviejų svarbiausių dalykų, kurių jis iš jo reikalavo, pažymėjo A. Piontkovskis.

„Pirma, jis nesutiko formaliai tapti Vieningosios Rusijos regioninio komiteto Minsko sekretoriumi, nors B. Jelcinas savo laiku to iš jo reikalavo. Antra, jis atsisako įsakyti Baltarusijos kariuomenei dalyvauti puolime prieš Kyjivą ar Lucką, nes supranta, žinodamas sociologiją, kad šitos kariuomenės gali atsukti ginklus prieš jį", – aiškino politologas.

 

Kaip pažymėjo A. Piontkovskis, A. Lukašenkos elgesys jam primena Rumunijos karalių Mihajų, kuris 1944 m. paliko nacių koaliciją, jausdamas artėjantį fiurerio žlugimą. „Nenoriu lyginti šio kolūkiečio su karūnuotais asmenimis, bet jaunas Rumunijos karalius Mihajus, likus keliems mėnesiams iki karo pabaigos, perėjo į sąjungininkų pusę. Hitlerio koalicija subyrėjo 1945 m. kovo-balandžio mėn., o čia visa koalicija susideda tik iš A. Lukašenkos ir V. Putino", – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: