Ukraina sukūrė kai ką ypatingo: kas tai yra „Delta“ – rezultatu sužavėta net JAV  (7)

Ukraina sukūrė savo valdymo ir kontrolės sistemą, daug kartų pigesnę nei amerikietiškoji.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina sukūrė savo valdymo ir kontrolės sistemą „Delta“, panašią į amerikietiškąją. Pentagono sistemai sukurti ir įgyvendinti prireikė apie 10 metų ir didžiulių finansinių išteklių.

Informacija apie Ukrainos kūrėjų sėkmę dalijasi „The Wall Street Journal“.

Tinklas integruoja ir koordinuoja UAV, naikintuvų, taip pat ginklų darbą su programine įranga ir palydoviniu valdymu. Sistemos veikimo dėka kariuomenė gali padidinti žvalgybos efektyvumą ir darbo koordinavimą kovojant su priešu.

Ukrainoje sukurta sistema yra daug paprastesnė ir net „primityvesnė“ nei amerikietiškoji versija. Tačiau tuo pat metu tai yra eksperimentinių darbo metodų efektyvumo pavyzdys, įskaitant nekarinių programuotojų įtraukimą į jų įgyvendinimą.

„Delta“ sistema kariškiams tapo prieinama 2022 m. pavasarį. Kyjivo srities išvadavimo operacijose dalyvavę kariškiai, turėdami tik planšetinį ar nešiojamąjį kompiuterį, turėjo galimybę prie jos prisijungti.

 

Vakarų ekspertai teigia, kad „Delta“ yra supaprastinta skaitmeninės matricos versija, leidžianti patikimai ir saugiai bendrauti tarp karių ir vadovybės. Tuo pat metu juos stebina greitis ir efektyvumas, kuriuo Ukrainos kūrėjai pasiekė rezultatų, kurių JAV siekė daugelį metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(207)
(1)
(206)

Komentarai (7)