Žiniasklaida: Maskva nusprendė „pribaigti“ išgyvenusius mobilizuotuosius po atakos Makijivkos mokyklai  ()

Rusijos Federacijos gynybos ministerija nori skubiai išsiųsti išgyvenusius po Makijivkos 19-osios profesinės mokyklos atakos į fronto liniją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-04 Žiniasklaida: Maskva nusprendė „pribaigti“ išgyvenusius mobilizuotuosius po atakos Makijivkos mokyklai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki šiol tebevyksta Makijivkos profesinės mokyklos pastato griuvėsių valymas, kurioje buvo dislokuoti mobilizuoti iš Rusijos Federacijos. Pati Rusijos Federacijos gynybos ministerija net nėra sudariusi ne tik žuvusiųjų, bet ir sužeistųjų sąrašų.

Tačiau tai netrukdo Rusijos karo ministerijai atsikratyti išgyvenusiųjų, kuriuos nori pasiųsti į fronto liniją, informuoja leidinys „Svarbios istorijos“.

Žurnalistams pavyko pasikalbėti su mobilizuotųjų artimaisiais, kuriems pavyko išgyventi. Vieno iš Samaros srities iškviesto kariškio žmona prisipažino, kad jos vyras buvo sužeistas, tačiau niekas jai nesakė, kurioje ligoninėje jis šiuo metu guli. Praėjo trečia diena, o informacija apie savo vyrą jai neteikiama. Daug moterų iš regiono bando sužinoti informaciją apie savo vyrus, tačiau sąrašų nėra.

Kita moteris pasakojo, kad iškart po atakos visus išgyvenusius bandė išsiųsti į fronto liniją. Gali būti, kad tokiu būdu Maskva norėjo atsikratyti masinės „demilitarizacijos“ liudininkų. To kaltininkai sėdi būtent Maskvoje, įsitikinę žuvusių artimieji.

 

Propagandistė Anastasija Kaševarova pripažino, kad išgyveno 216 žmonių, kuriuos ketinta skubiai išsiųsti į fronto liniją. Tačiau vėliau buvo persigalvota, nes kilo ažiotažas.

Kita Samaros regiono gyventoja pasakojo, kad į Makijivką vyksta speciali komisija. Ji bijo, kad jie nuspręs visus išgyvenusius pasiųsti į frontą ir nurašyti kaip „nereikalingus liudininkus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(1)
(90)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()