[Žinios trumpai] Zelenskis drėbė Putinui taip, kad maža nepasirodė: „Pasiimk tualetą ir grįžk į savo vietą“ (Video)  ()

Rusija nori prisidengti „kalėdinėmis paliaubomis“ kaip priedanga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija nori prisidengti „kalėdinėmis paliaubomis“ kaip priedanga, kad į Donbasą būtų atgabenta įranga, amunicija ir šauktiniai.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis tvirtina, kad Rusijai nepavyks, prisidengus „kalėdinėmis paliaubomis“, nuslėpti pasirengimo kitai agresijos bangai prieš Ukrainą. Pasaulis žinos visas Maskvos pasiruošimo detales.

Ukrainos prezidentas priminė, kad Kyjivas pasiūlė savo „taikos formulę“, kurios pagrindinis elementas buvo Rusijos okupantų pasitraukimas. Tik tai gali tapti „garantuotu ir patikimu būdu nutraukti ugnį“.

„Karas baigsis, kai jūsų kariai arba išeis, arba mes juos išvarysime. Taigi tegul jie paima tualetus – jų prireiks pakeliui – ir grįžta į savo vietą, už mūsų sienos nuo 1991 m.“, – sakė Zelenskis.

Antroje savo kreipimosi dalyje Ukrainos prezidentas kalbėjo rusiškai ir priminė rusams Rusijos kariuomenės nuostolių skaičių nuo karo pradžios. Zelenskis sakė ne kartą siūlęs nutraukti karo veiksmus, tačiau Rusijos valdžia ir toliau siuntė savo žmones į skerdimą. Dabar žinoma apie 110 tūkstančių likviduotų įsibrovėlių, o artimiausiu metu šis skaičius gali augti.

 

Zelenskis pažymėjo, kad tomis dienomis, kai Rusijos raketos nenaikina Ukrainos miestų, teroras tęsiasi okupuotose teritorijose.

„Jūs neduodate ukrainiečiams atokvėpio. Žmonės kankinami ir prievartaujami. Tai tęsiasi kiekvieną dieną, kol jūsų kariai yra mūsų žemėje", – komentavo Ukrainos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(222)
(2)
(220)

Komentarai ()

Susijusios žymos: