Pasirodė gana reto sunaikinto ginklo nuotrauka, kurį Ukraina galėjo sunaikinti su HIMARS (Foto)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos rado sau gana įdomų taikinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau randa sau gana „išskirtinius“ ir retus taikinius bei sėkmingai naikina juos itin tiksliais ginklais, tokiais kaip HIMARS ar „Excalibur“ sviediniais ir kt.

Internete pasirodė sunaikintos P-18-2 radiolokacinės stoties nuotrauka. Žinoma, kad sistema buvo sunaikinta Chersono srityje, kada tiksliai – nepranešama. Remiantis kai kuriais atvirų šaltinių duomenimis, į sistemą pataikė didelio tikslumo sviedinys GMLRS.

Jei pažvelgtume į „Oryx“ portalo duomenis, pamatytume, kad radaras P-18-2 iš tikrųjų yra gana retas ginkluotųjų pajėgų taikinys, o tokių sunaikintų stočių kol kas yra viena.

Kalbant apie P-18, šis radaras į tarnybą buvo priimtas dar 1971 m. Ši mobili dviejų koordinačių radarų stotis skirta aptikti ir sekti ore esančius objektus bei nustatyti jų koordinates.

 

Kalbant apie jos modernizuotą versiją, būtent P-18-2, ši versija Rusijos armijai buvo siūloma nuo 2018 m. Modernizuota mašina turi naują anteną ir skaitmeninio signalo apdorojimo įrangą.

„Pagrindinėje“ versijoje radaras gali aptikti taikinius iki 60 km (aukštis 500 metrų) ir iki 260 km (aukštis 20-27 000 m). Modernizuotoje versijoje šis rodiklis padidėjo iki 320 km ir 20 000 m aukštyje. Modernizuota versija taip pat gali registruoti iki 500 taikinių automatiniu režimu ir turi žymiai patobulintą skiriamąją gebą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(53)
(1)
(52)

Komentarai ()