3000 dolerių už litrą, arba 60 000 už kanistrą – pristatyti moderniausi degalai pasaulyje: už ką tokia kaina? (Foto)  (4)

Kuras gali būti naudojamas tiek dyzeliniuose, tiek benzininiuose varikliuose. Jo degimo metu išsiskiria anglies dioksidas, tačiau jo kiekis yra žymiai mažesnis nei įprasto benzino ar dyzelino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė „Zero Petroleum“ paskelbė pradėjusi prekybą pirmuoju pasaulyje ekologišku kuru. Tokio kuro kaina – 2990 dolerių už litrą. Apie tai buvo pranešta portale testcoches.es.

Europos Sąjunga planuoja iki 2035 metų uždrausti prekybą vidaus degimo varikliais varančiomis transporto priemonėmis dėl jų kenksmingų teršalų. Siekdama sulėtinti šį procesą, „Zero Petroleum“ sukūrė anglies atžvilgiu neutralų sintetinį kurą.

Šis kuras gali būti naudojamas tiek dyzeliniuose, tiek benzininiuose varikliuose. Tam net nebūtina daryti pakeitimų automobilio variklyje.

 

Deginant šį sintetinį kurą išsiskiria anglies dioksidas, tačiau jo kiekis yra žymiai mažesnis nei įprasto benzino ar dyzelino. Degalai jau buvo išbandyti per skrydžio bandymus su britų oro pajėgomis (RAF).

Rimtas tokio kuro trūkumas – jo kaina. Jis parduodamas 20 litrų talpos kanistrais, kainuojančiais 59 800 USD.

Šio kuro komercializavimas kol kas nėra nukreiptas į „paprastus vartotojus“. Masinė jo gamyba planuojama nuo 2027 m. Tuomet kainą planuojama sumažinti iki 3,6 dolerio už litrą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(5)
(23)

Komentarai (4)