JAV kalnuose išdygo paslaptingos antenos – niekas nežino jų paskirties, sąmokslininkai jau turi savo versiją (Foto)  ()

Versijos įvairios: nuo kriptovaliutų kasimo iki paslaptingo Wi-Fi tinklo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu JAV Jutos valstijos valdžią glumina paslaptis – viešose regiono žemėse randama vis daugiau nesuprantamų antenų, rašo „Vice“. Solt Leik Sičio departamentas dar turi nustatyti jų paskirtį.

Įrenginius sudaro akumuliatorius, siųstuvas, maršrutizatorius ir saulės baterijos. Pagrindinis dizaino komponentas yra LoRa antena. Ji veikia pagal LoRaWAN standartą 900–930 MHz dažnių diapazone.

Pagrindinės versijos, kurias aptarinėja ir ekspertai, ir vietos bendruomenė, kad kažkas nesuprantamais tikslais nusprendė paskleisti paslaptingą Wi-Fi tinklą. Tačiau įtikinamiausia versija – kriptovaliutos helio išgavimas.

Šios kriptovaliutos gavybos būdas yra labai įdomus. Skirtingai nuo įprastų kriptovaliutų, naudojančių kompiuterinius skaičiavimus ir vaizdo plokščių, procesorių ar standžiųjų diskų išteklius, helis kasamas naudojant Wi-Fi tinklo aprėptį. Kuo platesnis tinklas, tuo daugiau gaminama helio.

 

Vietos valdžia internete rado daug straipsnių, kaip remiantis tokiais įrenginiais išgauti helį, kaip paprastais įrankiais išgręžti gręžinius sunkiai pasiekiamose vietose ir kt. Taip pat yra daug portalų, kuriuose helio kasėjai giriasi tokių antenų aukščiu.

 

Įdomu, kad Solt Leik Sičio papėdėse esančiose žemėse jau rasta daugiau nei tuzinas tokių antenų. O aukščiausias taškas, ant kurio buvo aptikta viena iš antenų, yra Mount Wire viršūnė, kurios aukštis siekia daugiau nei 2 000 metrų. Kopimas į kalną užtrunka ne vieną valandą ir vargu ar vieną ten tokią konstrukciją pavyktų įrengti, išgręžus skylę ir patikimai pritvirtinus anteną.

 

Papėdės gyventojai aptiko daug tokių įrenginių, tačiau ne visi buvo išmontuoti – trukdo žiema. Taip, ir valdžia to neskuba daryti – kol kas antenos niekam nekelia itin problemų, jos bus pašalintos pagal galimybes.

 

Tačiau paslaptingų prietaisų savininkas neskuba pasirodyti, nes neaišku, ar jis bus kuo nors apkaltintas ir ar bus priverstas mokėti kompensaciją valstybei už gana brangiai kainuojantį šių antenų išmontavimą.

Beje, valstybės vietos valdžia jau pareiškė, kad jei savininkas pasirodytų ir paaiškintų, kam šios antenos jam reikalingos, pavyzdžiui, moksliniams tyrimams, greičiausiai valstybė jam vis tiek leistų įrengti šią įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(3)
(11)

Komentarai ()