Rusija net 75 % sumažino apšaudymus artilerija: CNN skelbia fantastišką žinią kas nutiko  ()

JAV pažymi, kad artilerijos smūgių skaičius sumažėjo nuo vidutiniškai 20 000 sviedinių per dieną iki maždaug 5 000. O Ukrainos teigimu, šis skaičius sumažėjo nuo 60 000 iki 20 000 per dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai, kariaudami Ukrainoje, drastiškai sumažino artilerijos smūgių skaičių. Kai kuriose vietovėse net 75 proc. Tai pranešė CNN, Amerikos televizijos kanalas, remdamasis Amerikos ir Ukrainos pareigūnais.

Ukrainoje ir JAV vis dar nėra aiškaus ar nedviprasmiško tokio RF ginkluotųjų pajėgų elgesio paaiškinimo. Rusija gali normuoti artilerijos sviedinius dėl atsargų trūkumo arba tai gali būti platesnio taktikos pakeitimo dalis sėkmingų UAF puolimų akivaizdoje.

Abiejų šalių atstovai mano, jog stulbinantis artilerijos ugnies sumažėjimas yra dar vienas vis silpnėjančios Rusijos padėties mūšio lauke įrodymas. Rusų padėties pablogėjimas siejamas ir su padidėjusia Vakarų šalių karine parama Ukrainai: pirmą kartą jos pajėgos gaus šarvuotų kovos mašinų, taip pat dar vieną priešraketinės gynybos raketų sistemą „Patriot".

 

JAV valdžia mano, kad smarkiai sumažėjęs artilerijos ugnies greitis gali reikšti, kad užsitęsę ir žiaurūs mūšiai padarė didelę įtaką Rusijos ginkluotųjų pajėgų rezervams – ne tik sparnuotųjų raketų, bet ir įprastų ginklų amunicijai.

JAV kariuomenės atstovas pažymėjo, kad nors Rusija vis dar turi daugiau artilerijos amunicijos nei Ukraina, JAV gerokai pervertino jų skaičių ir neįvertino Ukrainos smūgių prieš Rusijos logistikos objektus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(74)
(0)
(74)

Komentarai ()

Susijusios žymos: