Monstriškas ginklas, kuris nušluotų viską aplink: JAV kariai testuoja beprotišką technologiją su dirbtiniu intelektu  ()

Eglino oro pajėgų bazė Floridoje jau turi eksperimentinį poligoną, kuriame bandomos dirbtinio intelekto technologijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Generolas majoras Johnas Olsonas, iki šiol vadovavęs oro pajėgų ir kosmoso pajėgų Jungtinei vadovybei ir kontrolei ir nuo sausio 14 d. baigiantis tarnybą, teigė, jog kariuomenė turėtų sustiprinti IT infrastruktūrą, kad Kinija nelaimėtų technologijų lenktynėse, rašo „Defensenews.com".

Oro pajėgų DI parengties departamento 2027 m. tikslas – kokybiškai pagerinti pagrindines DI galimybes ir dalijimąsi duomenimis. Departamentas yra susipažinęs su Kinijos strategija tapti pasauline dirbtinio intelekto lydere iki 2030 m., todėl J. Olsonas teigė, kad skyrius padėtų Pentagonui aplenkti savo priešininkus šioje srityje.

„Tvirtai tikiu, kad tauta, kuri tikrai pirmauja dirbtinio intelekto srityje, vadovaus pasauliui, nes DI yra labai svarbus viskam, ką mes darome“, – sakė generolas majoras.

J. Olsonas sakė, kad norint pagerinti DI pasirengimą, reikės investicijų į mokymą, duomenų apsaugą ir duomenų analizę. Infrastruktūros lygmeniu reikės naujos korporacinės IT architektūros. Pavyzdžiui, 2022 m. buvo sukurtas Karinių oro pajėgų departamento duomenų katalogas, kad informacija būtų prieinama vartotojams. Tarnybos taip pat kuria įrankius, skirtus žmogiškųjų išteklių sistemų, skaitmeninių operacijų, logistikos ir finansinių procesų tobulinimui.

 

J. Olsonas taip pat kalbėjo apie praėjusiais metais sukurtą eksperimentinių bandymų aikštelę Eglino oro pajėgų bazėje Floridoje, kur oro pajėgos gali eksperimentuoti su autonominiais robotais. Pavyzdžiui, valdyti pilotuojamus orlaivius ir UAV, kad jie dirbtų kartu poromis, valdyti dronų būrį ir pan.

J. Olsonas išreiškė viltį, kad JAV oro pajėgos ir kosmoso pajėgos toliau vykdys šiuos projektus.

„Manau, turime darbus paspartinti", – sakė kariškis, pabrėždamas DI technologijų kūrimo oro pajėgoms svarbą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(33)
(3)
(30)

Komentarai ()