Netikėta žinia iš JAV: siūloma visiškai uždrausti elektromobilius – kas vyksta?  (8)

Taip atsitiko po valstijos teiginio, kad iškastinio kuro pramonė buvo svarbus pajamų šaltinis ir bėgant metams sukūrė tūkstančius darbo vietų


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vajomingo valstija paskelbė, kad nuo 2035 m. bus uždrausta prekiauti naujomis elektra varomomis transporto priemonėmis (EV), siekiant apsaugoti regiono naftos ir dujų pramonę.

Kitos JAV valstijos, įskaitant Niujorką ir Kaliforniją, paskelbė, kad tuo pačiu metu uždraus naujų benzininių ir dyzelinių transporto priemonių pardavimą, tačiau Vajomingas pasirinko priešingą žingsnį.

Be naftos ir dujų darbų apsaugos, teisės aktai buvo priimti dėl įkrovimo infrastruktūros trūkumo, o „elektrinėse baterijose naudojamos svarbios mineralinės medžiagos nėra lengvai perdirbamos ar pašalinamos", - sakė pareigūnai.

Prieš dvejus metus Vajomingas buvo aštunta pagal dydį naftą išgaunanti valstija JAV – daugiau nei 85 mln. barelių.

Valstybė apskaičiavo, kad šiuo metu naftos ir dujų pramonėje dirba 68 000 žmonių, todėl prašo piliečių nepirkti elektromobilių.

 

Jie turi „neigiamą poveikį Vajomingo bendruomenėms ir pakenks jo ekonomikai bei šalies gebėjimui veiksmingai užsiimti prekyba", tvirtina įstatymų leidėjai, dalyvaujantys priimant teisės aktus.

Kitų valstijų žmonės, priėmę priešingus įstatymus, yra sumišę dėl tokio sprendimo.

Masačusetsas, Oregonas ir Vašingtonas yra trys valstijos, šiuo metu pasekusios Kalifornijos ir Niujorko pėdomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(129)
(35)
(94)

Komentarai (8)