Super gera žinia: Rusijos kariuomenė fronte gali netekti visų savo dronų  ()

Rusija bando suprasti, kaip ukrainiečiai taip lengvai aptinka jų pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo korespondentai praneša, kad šalies agresorės kariams fronto linijoje bus draudžiama naudotis mobiliaisiais telefonais ir planšetiniais kompiuteriais. Anot jų, šių techninių priemonių pagalba Ukrainos ginkluotosios pajėgos nustato Rusijos karių buvimo vietą.

Apie tai kalbėjo buvęs Ukrainos saugumo pareigūnas ir Ukrainos ateities instituto ekspertas Ivanas Stupakas. Jis pastebėjo, kad Rusijos kariai dėl to supyko ir sakė, kaip taip iš jų atimamos „akys“. Mat išmanieji įrenginiai reikalingi dronų pilotavimui. Stupakas pažymėjo, kad nori palinkėti, kad Rusijos vadovybė laikytųsi šių draudimų.

„Įsakymas yra įsakymas. Tegul tai daro visi jūsų pavaldiniai. Uždrauskite jiems naudotis telefonais, kad virš jų neskristų Ukrainos raketos“, sakė Stupakas. Jis teigia, kad jei šio nurodymo būtų laikomasi griežtai, virš ukrainiečių nebeliktų mažųjų žvalgybinių dronų.

 

„Danguje bus tik Ukrainos bepiločiai orlaiviai, kurie, vaizdžiai tariant, matys Rusijos pozicijas. Iš šio Rusijos vadovybės sprendimo yra daugiau pliusų nei minusų“, – pabrėžė Ivanas Stupakas.

(71)
(0)
(71)

Komentarai ()

Susijusios žymos: