„400 metų karas“: skelbiama, kad teks pradėti puolimą prieš Maskvą (Video)  ()

„Norint galutinai išspręsti grėsmės iš rytų problemą, užbaigti „400 metų karą“, reikia paimti Maskvą.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikėtina, kad Rusijos Federacijos karas prieš Ukrainą baigsis ukrainiečiams išvadavus Krymą. Tačiau gali būti, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms teks pradėti puolimą prieš Maskvą. Tokią nuomonę išsakė Rusijos istorikas ir politikas Dmitrijus Černyševskis  „YouTube“ kanale.

Jis mano, kad Rusijos Federacijos karas prieš Ukrainą jau eina į pabaigą.

„Laukia vienas ar du lemiami mūšiai. Bet ir šiandien galime sakyti, kad Ukrainos pergalė jau ne už kalnų. Klausimas tik, koks bus Rusijos pralaimėjimo mastas... Galima aiškiai pasakyti, kada bus iškovota pergalė. Tam reikia suprasti, kas Ukrainai yra pergalė. Ji turi sukurti tokį pokario pasaulį, kuriame Rusijos Federacija ar tai, kas liks jos vietoje, niekada nebekels grėsmės Ukrainos egzistavimui. Norint laimėti tokią pergalę, reikia nugalėti Rusiją mūšio lauke“, – sakė Černyševskis.

Anot jo, yra du pagrindiniai punktai, kurie lems karo pabaigą. Pirmasis – ukrainiečių vykdomas Krymo išvadavimas.

„Kai Ukraina užims Sevastopolį, šis Rusijos ir Ukrainos karas baigsis. Tai bus Putino agresijos, prasidėjusios 2014 m., pabaiga. Visai įmanoma, kad tai sukels paties Putino režimo žlugimą“, – sakė rusų istorikas. Tačiau šiuo atveju, patikslino jis, naujo Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą rizika išliks didelė.

 

„Sevastopolio žlugimas, kuris greičiausiai lems asmeniškai Putino žlugimą, negarantuoja Ukrainai galutinio Rusijos imperinės valstybės žlugimo, naujų išpuolių grėsmės ateityje. Norint galutinai išspręsti grėsmės iš rytų problemą, užbaigti „400 metų karą“, reikia paimti Maskvą... Po to Ukraina galės diktuoti savo taikos sutartį priešo sostinės griuvėsiuose“, – sakė Černyševskis.

Jis patikslino, kad toks scenarijus Ukrainai ir pasauliui bus būtinas, jei po Krymo išvadavimo Rusija neatsisakys savo imperinių siekių.

 

„Vakarai turi tai suprasti. Jei po Krymo išvadavimo nepavyks priversti Rusijos priimti taiką Ukrainos sąlygomis, jie turės remti Ukrainos kampaniją prieš Maskvą. Kvazifašistinė Rusijos valstybė, nepriklausoma nuo ekonomikos ir žmonių, gali būti nugalėta tik jėga. Ne derybomis... Tokia valstybė pavojinga, ji kelia mirtiną grėsmę visai žmonijai. Visos žmonijos pareiga panaikinti rusiškus branduolinius ginklus... Tai, žinoma, kraštutinumai. Aš taip pat tikiuosi, kad mano žmonės sugebės pakilti, nusimesti šitą Putino blakių krūvą. O jei negalės? Turime pasiruošti blogiausiam“, – pareiškė Rusijos politikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(188)
(9)
(179)

Komentarai ()

Susijusios žymos: