Katastrofa Brovaruose: paaiškėjo nemaloni tiesa apie sraigtasparnį „Super Puma“ – kodėl jo atsisakoma (Video)  ()

Vienu metu Norvegija, Lenkija ir kai kurios kitos šalys atsisakė sraigtasparnio „Super Puma“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Brovaruose, Kijevo regione, sudužęs sraigtasparnis „Airbus H225 Super Puma“ buvo įsigytas iš prancūzų ir turėjo nemažai techninių problemų.

Kaip paaiškėjo, nelemta Ukrainos Valstybinės pagalbos tarnybos įranga 2020 m. buvo nupirkta iš Prancūzijos, o internete netgi yra vaizdo įrašas apie „iškilmingą“ H225 atvykimą į Kijevą. 

Tokie sraigtasparniai sudužo jau ne pirmą kartą. 2009 metais prie Škotijos krantų sudužo 14 žmonių skraidinęs sraigtasparnis. Prancūzų gamybos įmonė „Airbus Helicopters“ ne kartą turėjo problemų su orlaiviais, nes po dar vienos avarijos jai buvo pareikštos pretenzijos. 

2013 metais Norvegija užsakė visą partiją sraigtasparnių „Super Puma“, tačiau po 3 metų vienas jų sudužo ir žuvo 12 žmonių. Pasak avariją tyrusių ekspertų, problema buvo nustatyta sraigtasparnio pavarų dėžėje, ji buvo susijusi su pažeistais guoliais. Taip pat buvo nustatyti kiti gedimai, visų pirma, vienas iš jų lėmė tai, kad skrydžio metu orlaivis galėjo prarasti pagrindinį rotorių.

Dėl to Norvegija, Lenkija ir kai kurios kitos šalys atsisakė tokių sraigtasparnių, o „Super Puma“ skrydžiai buvo uždrausti.

Tačiau 2017 metais draudimas buvo panaikintas, o po to įmonė juos grąžino į rinką, patikindama, kad visi modelio techniniai gedimai pašalinti.

 

„Airbus Helicopters H225“ (anksčiau „Eurocopter“ EC225 „Super Puma“) yra ilgo nuotolio keleivinio transporto sraigtasparnis, kurį sukūrė „Eurocopter“ kaip naujos kartos civilinę „Super Puma“ šeimą. Tai dviejų variklių orlaivis ir gali skraidinti iki 24 keleivių kartu su dviem įgulomis ir salono palydovu, priklausomai nuo konfigūracijos. Sraigtasparnis naudojamas jūroje teikiamos pagalbos ir VIP keleivių vežimo pareigoms, taip pat viešųjų paslaugų misijoms.

Civilinės paskirties H225 turi karinį atitikmenį „Airbus Helicopters H225M“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(32)
(-20)

Komentarai ()