[Žinios trumpai] Pagaliau proveržis iš JAV! „Politico“ skelbia, kad į Ukrainą atsiųs ginklus, galinčius smogti 160 km  ()

JAV rengia naują karinės pagalbos Ukrainai paketą, į kurį greičiausiai bus įtraukta kelios dešimtys šarvuočių „Stryker“, taip pat mažo skersmens sausumos bombų (GLSDB), kurių veikimo nuotolis – apie 161 km.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-01-20 [Žinios trumpai] Pagaliau proveržis iš JAV! „Politico“ skelbia, kad į Ukrainą atsiųs ginklus, galinčius smogti 160 km  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė „Politico“, remdamasis šaltiniais.

Kol kas Baltieji rūmai nesvarsto galimybės siųsti į Ukrainą savo pagrindinį tanką „Abrams“. Pareigūnai teigia, kad priežastis – sunkumai, susiję su ginkluotės logistika ir vėlesne priežiūra, o ne baimė, kad šių tankų pasirodymas Ukrainoje paskatins konflikto eskalaciją.

„Tikėtina, kad paketą sudarys kelios „Stryker“ aštuonratės šarvuotos kovos mašinos, taip pat mažo skersmens sausumos bombos, kurių veikimo nuotolis yra apie 100 mylių (161 km)“, – sakė šaltiniai leidiniui.

Taip pat žinoma, kad Joe Bideno administracija kol kas nesiųs Ukrainai kariuomenės ilgojo nuotolio taktinių raketų sistemos, galinčios „drumsti ramybę“ Maskvos teritorijoje. Baltieji rūmai nėra pasirengę pritarti šiam Kyjivo prašymui.

„Politico“ pažymi, kad pagalbos paketas dar nepasirašytas, bet jis baigiamas derinti. Tai reiškia, kad padėtis gali pasikeisti iki savaitės pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai ()