Prie JAV krantų pastebėtas Rusijos šnipinėjimo laivas, pakrantės apsauga pakelta ant kojų – kas vyksta? (Video)  ()

Nors Rusijos stebėjimo laivo pasirodymas palei JAV pakrantę nėra neįprastas, šis sulaukė daugiau dėmesio dėl padidėjusios įtampos tarp šalių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos šnipinėjimo laivas patruliavo prie Havajų krantų, bet iki šiol liko tarptautiniuose vandenyse, ketvirtadienį pranešė Pentagonas.

Nors Rusijos stebėjimo laivo pasirodymas JAV pakrantėje nėra neįprastas, šis laivas sulaukė daugiau dėmesio dėl padidėjusios įtampos tarp JAV ir Rusijos dėl Maskvos invazijos į Ukrainą ir užslėptų grasinimų panaudoti branduolinį ginklą.

„Višnja“ klasės stebėjimo laivą „Karelija“ pastarąsias kelias savaites stebėjo JAV pakrančių apsaugos tarnyba, patruliuojanti netoli Havajų.

„Negaliu pasakyti, kodėl rusai šiuo metu plaukioja laivu, tai toks nesaugus laikas“, – sakė Pentagono atstovė Sabrina Singh. Ji sakė, kad pakrančių apsaugos tarnyba vis dar stebi laivą, kuris plaukė tarptautiniuose vandenyse.

 

„Nematėme jokio nesaugaus ar neprofesionalaus elgesio ir tikimės, kad rusai veiks regione pagal tarptautinę teisę“, – sakė Singh.

 

Vaizdo įraše, kurį „Twitter“ paskelbė pakrančių apsaugos tarnyba, atrodo, kad laivą tempia kitas laivas arba jis veikia tiekimo režimu.

„JAV Indo-Ramiojo vandenyno vadovybė stebi Rusijos laivus, plaukiojančius tarptautiniuose vandenyse vakarinėje Ramiojo vandenyno dalyje“, – sakoma Pentagono pranešime. „Kadangi Rusija veikia regione, tikimasi, kad ji tai darys pagal tarptautinę teisę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(19)
(-13)

Komentarai ()