„Didysis Putino karas“ – kodėl Ukrainoje nematome „naujausių“ Rusijos ginklų: kokia dabartinė jų būklė (Foto)  (5)

Rusija griežtai pareiškia apie modernių ginklų gamybą „didžiajam karui“ su Ukraina. Ką iš tikrųjų turi Rusija?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiama, kad Rusija ruošiasi „didžiajam karui“, naudodama naujausius ginklus ir įrangą, kurios dar niekada nebuvo mūšio lauke. Tačiau iš esmės tai yra baisi Kremliaus pasaka, kuria siekiama skleisti paniką, kad Ukraina derėtųsi.

Tiesą sakant, Rusijos Federacija kuria techniškai „naujus“ ginklus sausumos pajėgoms. Tačiau projektas buvo pradėtas dar prieš visapusišką invaziją į Ukrainą, todėl „įvykiai“ yra morališkai pasenę. O masinės gamybos artimiausiu metu net nenusimato.

Pagrindinis mūšio tankas T-14 „Armata“ (MBT) ir pėstininkų kovos mašina T-15 „Armata“ (IFV)

Remiantis Kremliaus planais prieš visapusišką invaziją, masinė T-14 „Armata“ ir T-15 „Armata“ gamyba buvo vieno Rusijos gynybos ministerijos užsakymo dalis.

Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos Vyriausiosios šarvuotosios technikos direkcijos vadovas generolas majoras Aleksandras Šestakovas pareiškė, kad T-15 „Armata“ dar neišlaikė valstybinių bandymų, todėl jie buvo nukelti 2023 m. O Rusija net nesukūrė T-15 „Armata“  naudojimo mūšio lauke koncepcijos.

Rusijos Federacijos karinė-pramoninė komisija teigė, kad masinė T-14 „Armata“ gamyba buvo numatyta 2023 m. Numatoma, kad pirmoji partija bus 40 vienetų. Tačiau valstybiniai testai vis dar nebaigti.

Savaeigės haubicos 2S35 „Koalicija-SV“ ir 2S42 „Malva“

Atvirų šaltinių duomenimis, 2022 m. pradžioje Rusijos kariuomenė turėjo 26 pabūklus 2S35 „Koalicija-SV“. Rusija teigia, kad šios haubicos gali šaudyti 70 km, naudodamos raketinį sviedinį. Bet tai praktiškai neįrodyta. Rusija taip pat pareiškė, kad 2S35 „Koalicija-SV“ pabūklai buvo panaudoti prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas 2022 m. vasarą, tačiau vaizdinių įrodymų nebuvo.

 

Rusijos Federacijos Gynybos ministerijos vyriausiasis šarvuotos technikos direktoratas pranešė, kad valstybiniai bandymai vis dar nebuvo baigti.

Savaeigė haubica 2S42 „Malva“ vis dar egzistuoja tik kaip eksperimentinis modelis. Jos valstybiniai bandymai ir masinės gamybos terminas nėra aiškus.

 

Tiesą sakant, haubica 2S42 „Malva“ yra ratinė vikšrinės haubicos 2S19 „Msta“ versija, kurios nuotolis yra 24 km. Tačiau Rusija teigia, kad haubica 2S42 „Malva“ yra prancūziškos CAESAR savaeigės haubicos analogas, kurio šaudymo nuotolis yra 40 km.

Lengvasis amfibinis tankas (LAT) 2S25M „Sprut-SDM1“ ir savaeigė mortyra 2S42 „Lotos“

„Kurganmašzavod“ (Rusijos gamybos įmonė) nurodė, kad masinė 2S25M „Sprut-SDM1“ gamyba buvo atidėta siekiant jį modernizuoti. Pagal projektą jis turėtų būti „prikimštas“ elektronikos, kurios Rusijai trūksta.

 

 

Savaeigės minosvaidžių sistemos 2S42 „Lotos“ būklės bandymai taip pat buvo atidėti nuo 2022 m. pradžios. Akivaizdu, kad Rusija neturi išteklių įtraukti šią sistemą į ginkluotę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(9)
(14)

Komentarai (5)