[Žinios trumpai] Zalužnas paveldėjo 1 milijoną dolerių: visa Ukraina skamba, ką padarė su pinigais  ()

„Neabejojau, ką turėjau daryti su palikimu.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas Valerijus Zalužnas paveldėjo 1 milijoną dolerių ir viską paaukojo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Tai pranešė „NYT“.

„Kalbant apie paveldėjimą, Ukrainos armijos vadas generolas Valerijus Zalužnas šį mėnesį kariuomenei paaukojo 1 mln. milijoną dolerių iš palikimo, kurį gavo iš ukrainiečio kilmės amerikiečio Grigorijaus Stepanco“, - rašoma pranešime.

Faktą patvirtino Karinio departamento spaudos tarnyba, pranešė „NYT“.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo Viešųjų ryšių skyrius, atsakydamas į „LIGA.net“ užklausą, pranešė, kad „NYT“ paskelbta informacija apie Zalužno palikimą kariuomenės reikmėms yra teisinga.

Ukrainiečių kilmės JAV pilietis Grigorijaus Stepancas 2022 metų lapkričio 15 dienos testamentu Zalužnui paliko 1 mln. dolerių.

„Generolas Zalužnas visus šiuos pinigus pervedė į specialią Ukrainos nacionalinio banko sąskaitą, kad surinktų lėšas kariuomenės reikmėms, tai patvirtino ir 2023 m. sausio 5 d. banko SWIFT žinutė“, – teigiama viešųjų ryšių skyriaus atsakyme.

 

„Visą savo gyvenimą atidaviau ginkluotosioms pajėgoms. Neabejojau, ką turėjau daryti su palikimu. Paskutinė Grigorijaus valia, akivaizdu, buvo palaikyti Ukrainos kariuomenę mano asmenyje. Esu dėkingas visiems, kurie padeda kariuomenei. Esu dėkingas savo šeimai už supratimą“, – sakė Zalužnas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(224)
(1)
(223)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: