„Nėra jokių šansų“: Rusijos ginklų ekspertas skelbia, ką „Abrams“ padarys su rusiškais tankais T-64, T-72 ir T-80  ()

Ekspertas numatė Rusijos ginkluotųjų pajėgų tankų dvikovos su „Abrams“ baigtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po NATO gynybos ministrų susitikimo Ramšteine ​​(Vokietija) socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje įsiplieskę didieji „tankų mūšiai“, kaip ir tikėtasi, baigėsi JAV pergale. Būtent JAV pastūmėjo kitas šalis priimti teisingą sprendimą. Jau aštuonios Europos šalys, įskaitant Vokietiją, kuri visai neseniai Ukrainai siuntė tik šalmus ir neperšaunamas liemenes, dabar planuoja Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms atiduoti apie 150 tankų. Tai yra vokiečių „Leopard 2“, britų „Challenger 2“ ir amerikiečių „Abrams“.

Strategijų ir technologijų analizės centro (CAST) direktorius Ruslanas Puchovas teigia, kad rusų laukia rimti sunkumai.

„Abrams“ tankų tiekimo į Ukrainą pradžia, žinoma, gali rimtai pabloginti situaciją fronte. Jie šiandien yra geriausi tankai pasaulyje. Net ir eksporto versija gerokai lenkia bet kurį Rusijos gamybos tanką“, – mano ekspertas.

Anot Puchovo, šiuo atveju problemų gali sukelti ir naujų prieštankinių ginklų bei modernių tankų šarvus praduriančių sviedinių trūkumas.

„Dabar rusų tankai naudoja senus sovietinius sviedinius“, – sako Puchovas. – Jų galimybių pakanka nugalėti tokius tankus kaip T-64, T-72, T-80 gana nedideliais tankų mūšių atstumais. Tačiau Vakarų tankų su galingais pabūklais, moderniais šarvus praduriančiais sviediniais ir ugnies valdymo sistemomis atsiradimas gali smarkiai padidinti tankų mūšių atstumus. Tokioje dvikovoje Rusija gali atsidurti nepalankiose sąlygose. Taip pat gali turėti įtakos senų sviedinių trūkumas. Naujų kol kas pagaminta labai nedaug.“

 

Analitikas mano, kad tas pats vyksta ir su prieštankinėmis raketomis – Rusijos pusė neturi modernių trečios kartos prieštankinių raketų sistemų, panašių į „Javelin“. Galingų „Kornet“ tipo lazeriu valdomų kompleksų yra nedaug, o didžioji dalis prieštankinių raketų yra senos sovietinės ir jau silpnos „Fagot“ ir „Konkurs“.

„Vargu ar 30–50 „Abrams“ tankų grupė operatyvine prasme paveiks situaciją, – įsitikinęs Strategijų ir technologijų analizės centro direktorius, – bet jei jau yra 200 ar 300 vienetų, tai jie, jei naudojami teisingai, gali tapti reikšmingu veiksniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(182)
(5)
(177)

Komentarai ()