Tiesiog kalnai lavonų: rusai pradėjo deginti savus  ()

Rusai aktyviai naudoja mobiliuosius krematoriumus fronte, kad paslėptų didelius nuostolius kare.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos viceministrė Anna Maliar, remdamasi žvalgybos duomenimis, teigia, kad mobilius krematoriumus Rusija naudoja, kad išvengtų būtinybės mokėti kompensacijas žuvusių okupantų artimiesiems. Taip žuvusieji virsta dingusiais.

Anot Maliar, atsižvelgiant į dabartinę katastrofišką okupantų situaciją, jie itin aktyviai naudoja mobiliuosius krematoriumus. Rusų priešakinių pozicijų užnugaryje nuolat juda maždaug penki tokie krematoriumai. Kremavimas vyksta be jokios žuvusiųjų apskaitos.

„Tokiu būdu Rusijos vadovybė slepia didžiulius personalo nuostolius ir toliau taiko tradicinę Rusijos praktiką atimti iš žuvusiųjų šeimų Rusijos propagandos reklamuojamas pašalpas ir kompensacijas“, – sakoma pranešime.

Zelenskio teigimu, Bachmute Rusija prarado nepaprastai daug žmonių, šis skaičius siekia tūkstančius. Viceministrė Maliar sako, kad rusai didina spaudimą Bachmuto ir Vuhledaro kryptimis, kovų intensyvumas auga. Ukraina vis dar kaupia ginkluotę, renka rezervą, bet reikšmingam ginklų skaičiui pasiekti prireiks bent 2-3 mėnesių. Taigi, Rusija naudojasi šia galimybe spaudimui didinti ir mažoms teritorinėms pergalėms pasiekti. Tai nulemia didelius rusų karių nuostolius ir nerimstančias liepsnas mobiliuose krematoriumuose.

(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: