Galinga naujiena - į Ukrainą tuoj pajudės daugybė tankų PT-91: skelbiama kas juos siunčia ir kiek bus  ()

Varšuva pasiruošusi Ukrainai perduoti 60 lenkiškų tankų PT-91 tankų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai paskelbė ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis. „Lenkija buvo pirmoji šalis, pristačiusi 250 tankų. Dabar esame pasiruošę išsiųsti 60 mūsų modernizuotų tankų PT-91, taip pat 14 tankų „Leopard 2“, – sakė Morawieckis.

Morawieckis pabrėžė, kad šiuolaikiški tankai Ukrainai dabar labai svarbūs, turint omenyje, kad Rusija dar gali turėti iki 15 tūkstančių tankų. „Jei nenorime, kad Ukraina pralaimėtų, turime būti labai atviri ir atkakliai ją palaikyti“, – pridūrė Morawieckis.

PT-91 „Twardy“ - tai stipriai modifikuota, atnaujinta T-72M versija. Lenkija pati gamino T-72 tankus pagal licenciją ir devintajame dešimtmetyje ieškojo, kuo juos pakeisti. Buvo svarstoma pirkti naujesnes T-72 versijas ar T-80, tačiau 1989 metais pasikeitus politinei situacijai tai tapo neįmanoma. Taigi, buvo nuspręsta ištaisyti didžiausias T-72M problemas.

Iš tikrųjų, PT-91 stipriai skiriasi nuo T-72, kurio pagrindu buvo sukurtas. Reakcinės šarvų plokštės, galingesni varikliai, geresnė ugnies kontrolės sistema, naujas užtaisymo mechanizmas ir daug smulkių patobulinimų pakėlė PT-91 į aukštesnį efektyvumo lygį. Vienas iš didžiausių T-72M trūkumų - prasta stabilizacija - irgi buvo išspręstas. Bet naudojamas tas pats pabūklas, todėl ukrainiečiai galės naudoti tą pačią amuniciją.

 

Tai, beje, greičiausiai yra didžiausias PT-91 „Twardy“ privalumas šiuo metu. Tuos 60 tankų, kuriuos Lenkija per artimiausias kelias savaites pristatys Ukrainai, bus galima naudoti iš karto. Ilgų apmokymų tam nereikės. Iš viso Lenkijos ginkluotosioms pajėgoms buvo pristatyti 232 tokie tankai - 92 nauji ir 140 modernizuotų. Dar 48 PT-91 tarnauja Malaizijoje. Nors tikslių skaičių nėra, neabejojama, kad tarp anksčiau Ukrainai padovanotų T-72 jau buvo ne vienas PT-91.

(198)
(6)
(192)

Komentarai ()