[Žinios trumpai] Žala Iranui jau nejuokinga: pasirodė pranešimai apie branduolinį ginklą (Video)  ()

Žurnalistų teigimu, žalos mastas yra daug didesnis, nei praneša Irano pareigūnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išpuoliai buvo labai sėkmingi: žiniasklaida sužinojo detales apie atakas prieš karines gamyklas. Irane naktį į sekmadienį, sausio 29 d., Irano Isfahano miesto ginklų gamykloje nugriaudėjo keturi sprogimai. Pasak „Jerusalem Post", ataka prieš nurodytą karinio-pramoninio komplekso objektą buvo labai sėkminga, tačiau šiuo metu jokia šalis ar organizacija neprisiėmė atsakomybės už išpuolius prieš Irano gamyklą. Daugelis žiniasklaidos priemonių prie šios atakos priskiria Izraelį, nes jo žvalgybos agentūros dažnai vykdo tokias operacijas.

 

 

Žurnalistų teigimu, smūgis buvo įvykdytas bepiločių orlaivių pagalba. Paskutinė panaši ataka buvo beveik prieš metus – pernai vasarį, kai pavyko sunaikinti apie 120 Irano bepiločių orlaivių. Tačiau šiuo metu Izraelio valdžia nekomentavo sprogimų Irano karinėje gamykloje.

 

Medžiagoje pažymima, kad žalos mastas yra gerokai didesnis, nei pranešė Islamo Respublikos pareigūnai. Tuo pačiu metu dar nėra visiškai aišku, kokie ginklai buvo sunaikinti užpultoje įmonėje. Remiantis kai kuriais pranešimais, ten galėjo būti kuriamas branduolinis ginklas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(179)
(2)
(176)

Komentarai ()