Užpultas Iranas: skelbiama nepaprastoji padėtis – prasidėjo antskrydžiai visoje šalyje, skelbiama apie oro atakas (Video)  ()

Pranešama apie daugybę bepiločių orlaivių atakų visame Irane – šaltiniai teigia, kad taikiniai buvo bepiločių orlaivių gamybos įrenginiai, amunicijos gamyklos, degalų sandėliai ir mokymo/bandymų poligonai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak vietinių „Telegram“ kanalų, vienas iš degančių objektų yra „įmonė, renkanti bepiločius orlaivius „Shahed-131“ ir „Shahed-136“.

Buvo pranešta apie sprogimus netoli Hamedano, Isfahano, Karajaus, Tebrizo ir Teherano, o tai rodo, kad buvo suaktyvinta oro gynyba.

Vietiniai „Telegram“ kanalai „sudėtingas atakas“ priskyrė Izraeliui, teigdami, kad maži dronai buvo paleisti iš kito didelio drono ar lėktuvo, skridusio Irano pasienyje.

Kai kurios spėlionės apima tai, kad nedideli dronai buvo išsiųsti iš povandeninio laivo Arabijos įlankoje.

 

Irano gynybos ministerija atakas iki šiol sumenkino kaip nesėkmingas mikrodronų atakas.

Valstybinė naujienų agentūra IRNA paskelbė Gynybos ministerijos pareiškimą, kuriame teigiama, kad atakos padarė tik nedidelę žalą komplekso stogui, nes oro gynybos sistemos numušė nedidelius dronus, bandančius pataikyti į gamyklą Isfahane.

 

„Buvo nedidelis cecho stogo pažeidimas, dėl kurio, Dievo malone, nebuvo sutrikdyta objekto veikla“, – pridūrė ministerija.

 

Isfahano gubernatoriaus pavaduotojas Mohammadas Reza Jan-Nesari sakė, kad per išpuolį „nežuvo jokie žmonės“, ir pridūrė, kad „incidento priežastis tiriama“.

 

Iranas ir Izraelis jau seniai dalyvauja šešėliniame kare, kuris praeityje apėmė slaptas atakas prieš Irano karinius objektus ir branduolinių/sprogstamųjų medžiagų specialistus.

Izraelis beveik niekada nepripažįsta operacijų, kurias vykdo slapti šalies kariniai daliniai ar jos žvalgybos agentūra Mossad.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(3)
(119)

Komentarai ()