Aptiko vienintelį Rusijos armijos dronų operatorių mokymo centrą: ar įmanoma jam smogti? (Foto)  ()

Irano kamikadzių bepiločių orlaivių operatorių treniruočių aikštelė yra Kolomnoje, 8 km nuo Rusijos gynybos ministerijos Valstybinio nepilotuojamos aviacijos centro.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos tyrėjai žurnalistai nustatė tariamą vietą, kurioje okupantai mokosi valdyti Rusijos ginkluotųjų pajėgų operatorių Irano bepiločius orlaivius. Ji yra Maskvos srityje netoli RF Gynybos ministerijos Valstybinio nepilotuojamos aviacijos centro.

Tokią išvadą padarė „Liberty radijo“ žurnalistai, kurie išsamiai ištyrė nuotraukas iš atvirų šaltinių ir palydovines nuotraukas.

Ne taip seniai Ukrainos žiniasklaida rašė, kad Rusijos Federacija siunčia savo operatorius į Iraną pratyboms, prisidengdama „dalyvavimu varžybose“. Kalbame apie keturis RF ginkluotųjų pajėgų karius, tariamai dalyvavusius varžybose „Sakalų medžioklė“. Po kurio laiko įsibrovėliai pradėjo masiškai pulti Ukrainą Irano bepiločiais orlaiviais.

Žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kad visi keturi kariai iš 924-ojo Rusijos Federacijos valstybinio nepilotuojamos aviacijos centro.

Tai vienintelis centras Rusijos Federacijoje, rengiantis bepiločių orlaivių operatorius ir įsikūręs Kolomnoje, kariniame dalinyje Nr. 20924.

 

Žurnalistai išsamiai išstudijavo nuotraukas iš ankstesnių „sakalininkystės“ varžybų, vykusių Kolomnoje 2019 ir 2021 m.

Nuotraukoje, kurią internete paskelbė Rusijos Federacijos gynybos ministerijos atstovai, matyti bandymų poligonas ir varžybos. Anksčiau jis priklausė Aukštajai artilerijos mokyklai.

Kadangi Irane apmokyti rusų kariai yra iš Valstybės centro, logiška manyti, kad jie moko kitus operatorius poligone Kolomnoje. Kolomnos poligonas yra 100 km nuo Maskvos ir 600 km nuo sienos su Ukraina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(1)
(30)

Komentarai ()