„P#zdets, bl#d!..“: Jakutijos „mobikai“ įrašė įspūdžius Ukrainoje – per televiziją to tikrai neparodys (Video)  ()

„Armijoje niekas nepasikeitė nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose pasirodė vaizdo įrašas, kuriame mobilizuotieji į Rusijos kariuomenę iš Jakutijos skundžiasi, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė juos paliko fronto linijoje be atsargų ir maisto.

Pasak jų, pėstininkų gyvenimo sąlygos baisios: jie neturi vandens ir maisto, o pirmą dieną išduoti sausieji daviniai greitai pasibaigė. Dabar jie badauja.

Karo Ukrainoje įspūdžius jakutai užfiksavo mobiliojo telefono kamera ir paskelbė internete. Filmuota medžiaga buvo plačiai išplatinta socialiniuose tinkluose ir sukėlė tikrą skandalą Rusijos segmente. Žinomas Rusijos tinklaraštininkas Rustemas Adagamovas vaizdo įrašą paskelbė savo „Twitter“puslapyje.

Mobilizuotieji pripažįsta, kad Rusijos propagandos istorijos neturi nieko bendra su tikrove, nes Rusijos kariuomenė iš tikrųjų egzistuoja tik popieriuje. Nėra nei įrangos, nei rimtų kovinių vienetų. Be to, jakutai apkaltino Rusijos Federacijos vadovybę apgaule, nes ji žadėjo nemesti anksčiau mobilizuotų į fronto liniją.

Dar jie baiminasi, kad šalia stovintys rusų daliniai juos uždengs artilerijos ugnimi.

 

„Pėstininkų gyvenimo sąlygos siaubingos. Per televiziją jums šito nerodys. Per televiziją rodo tik gražius dalykus. Nebetikiu paradais. Kur visa ši technika? Sakė, kad nesiųs mobilizuotų į fronto liniją, bet išsiuntė! Mobilizuoti buvo išsiųsti į pačią fronto liniją. Mes čia esam. Vadovavimas labai silpnas. Kariuomenė - nusivylimas. Maisto netiekia. Mes čia jau 5 dienos. Pirmą dieną išdavė sausą davinį, tuo ir pasibaigė. Maisto neduoda, mes  badaujame. Vandens nėra. Armijoje niekas nepasikeitė nuo Antrojo pasaulinio karo laikų. Tik paraduose rodo savo techniką. Rusų artilerija šaudo iš ten (rodo ranka). Nieko nesimato, gali ir į mus pataikyti. Netvarka! Jei koordinatės bus netikslios, į mus pataikys savi“, – sakė jakutai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(0)
(127)

Komentarai ()

Susijusios žymos: