„Be precedento“: Šeitelmanas skelbia, tarp kurių šalių bet kurią akimirką gali prasidėti „atviras karas“ (video)  ()

Politikos konsultantas Michailas Šeitelmanas įvardijo dvi šalis tarp kurių seniai vyksta konfliktai ir dėl to gali kilti rimtas karas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis nesupranta, kas užpuolė Irano amunicijos gamyklą.

Pagrindinė versija, su kuria sutinka Michailas Šeitelmanas, yra ta, kad atakos organizatorius Irane yra Izraelis, o ukrainiečiams tiesiog „pasisekė". Ukrainiečių rašytojas užsiminė, kad jei Iranas galės įrodyti Izraelio dalyvavimą įvykyje, tada karas tarp dviejų šalių iš rusenančios fazės virs aktyviu.

Michailo Šeitelmano interviu „Naujienų fabrikui" galima pažiūrėti „YouTube" kanale.

Politikos strategas aiškino, kad kaip atsakas už teroro aktą Izraelyje, Irane galėjo nuskambėti sprogimas: „Izraelis žino, kas įvykdė išpuolį, tai tikrai. Yra konkretus asmuo, pavardė, ir Izraelis žinojo, kam šis žmogus dirba.  Jei Tel Avivas nuspręstų, kad tai Iranas, jie galėtų smogti tokį atsakomąjį smūgį. Šioje situacijoje tai ukrainiečiams padeda".

Nataša Vlaščenko paklausė savo svečio, kokios gali būti smūgio Iranui pasekmės, jei paaiškėtų, kad jį surengė Izraelis. Atsakydamas į tai, Michailas Šeitelmanas sakė: „Jei paaiškės, jog tai Izraelis, o gal taip ir nepasirodys, niekas apie tai neskelbs žinių, bet Iranas tikrai žinos, kas smogė. Tada bus tas „kažkas beprecedenčio", nes tokių Izraelio smūgių Irano teritorijoje neprisimenu.

 

Tai didelė ataka ir besąlygiška karo priežastis, nors tarp Izraelio ir Irano oficialiai egzistuoja karo padėtis. Šis karas neperėjo į karštąjį etapą, visa tai yra vietinis karas, taip mes anksčiau kariavome su Rusija. Bet dabar situacija gali pasikeisti".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(3)
(22)

Komentarai ()