Tarp Bideno ir Pentagono kilo konfliktas dėl Ukrainos: „The Washington Post” išsiaiškino, kas atsitiko  ()

Pentagono pareigūnų nusivylimas auga dėl J. Bideno atsargaus požiūrio į karinę pagalbą ir naikintuvų teikimą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neigiamas JAV prezidento atsakymas į žurnalistų klausimą, ar JAV tieks Ukrainai naikintuvus F-16, sukėlė skepticizmą JAV gynybos departamente, praneša „The Washington Post", remdamasis šaltiniais Pentagone.

Tarp pareigūnų, pasisakančių už aktyvesnę paramą Ukrainai, didėja nusivylimas Baltųjų rūmų atsargiu ir nedrąsu požiūriu į karinės pagalbos teikimą, leidiniui sakė aukšto rango Pentagono pareigūnas.

Kai kurie ministerijos pareigūnai mano, jog Baltieji rūmai ilgainiui gali patvirtinti naikintuvų siuntimą arba bent jau duoti leidimą kitoms šalims aprūpinti Kyjivą amerikiečių lėktuvais. J. Bideno administracija jau pareiškė, kad neketina tiekti „Abrams" tankų Ukrainai, o po to persigalvojo, prisiminė kitas aukštas Pentagono pareigūnas.

Pozicija dėl naikintuvų tiekimo artimiausiu metu greičiausiai nepasikeis, tačiau tikimybė smarkiai pakeisti Vašingtono poziciją išlieka, pridūrė jis. Ukraina nori F-16 dėl to, nes jais skraidoma daugiau nei dvidešimtyje šalių, kurios sukurtų didelį potencialių donorų būrį, sakė į pensiją išėjęs oro pajėgų generolas leitenantas Davidas Deptula. Pasak jo, atsižvelgiant į ribotą lėktuvų „MiG-29" skaičių, Ukraina kada nors turės priimti vakarietiškus lėktuvus. JAV ir jos sąjungininkės tariasi su Ukraina dėl jos ilgalaikių poreikių ir yra pasirengusios pritaikyti karinę paramą Kyjivo poreikiams, dienraščiui sakė Pentagono atstovas Patrickas Ryderis.

 

Kaip sekmadienį rašė „The Wall Street Journal", Vakarų pareigūnai baiminasi, kad Rusija gali įgyti persvarą užsitęsusiame sekinančiame kare. Britų vyriausybė taip pat priėjo prie išvados, kad karo užsitęsimas padeda Maskvai. Tai privertė Vakarų šalis metų pradžioje padidinti pagalbą Ukrainai.

Sausio 26 dieną patarėjo nacionalinio saugumo klausimais pavaduotojas Johnas Fineris MSNBC sakė, kad JAV neatmetė naikintuvų tiekimo galimybės, tačiau jau sausio 31 dieną Bidenas žurnalistams pareiškė, jog JAV neketina perduoti Ukrainai naikintuvų F-16.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(7)
(10)

Komentarai ()