Kažkas keisto JAV oro erdvėje: Bideno įsakymu ką tik smogė F-22 naikintuvai virš Aliaskos - kas vyksta?  ()

Tikslios detalės dar nežinomos, tačiau JAV oro pajėgų lėktuvas F-22 „Raptor“ numušė palyginti aukštai skriejantį „objektą“ virš JAV teritorinių vandenų prie Aliaskos krantų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-11 Kažkas keisto JAV oro erdvėje: Bideno įsakymu ką tik smogė F-22 naikintuvai virš Aliaskos - kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas tiksliai tai galėjo būti ir kam jis galėjo priklausyti, nežinoma, tačiau tai įvyko praėjus mažiau nei savaitei po to, kai F-22 numušė Kinijos stebėjimo oro balioną po to, kai šis kelias dienas skriejo per JAV ir Kanados oro erdvę.

Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos atstovas Johnas Kirby sakė, kad neaišku, kokia buvo naujojo objekto paskirtis ar kilmė, bet teigė, kad jis buvo pastebėtas ir numuštas, 40 000 pėdų (12 200 m) aukštyje, nes kėlė grėsmę civilinei aviacijai.

„Prezidentas įsakė kariuomenei numušti objektą“, – sakė Kirby.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5878 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Baltuosiuose rūmuose žurnalistų paklaustas apie incidentą, Bidenas sakė, kad numušimas „buvo sėkmingas“.

Kirby sakė, kad objektas buvo daug mažesnis už didžiulį Kinijos oro balioną, kuris praėjusią savaitę buvo numuštas JAV naikintuvo prie Atlanto vandenyno krantų.

Jis buvo „maždaug mažo automobilio dydžio“, - sakė jis.

Pentagono atstovas spaudai brigados generolas Patas Ryderis sakė, kad F-22 „Raptor“ naudojo raketą AIM-9X, kad numuštų objektą – tą patį orlaivį ir amuniciją, kuria buvo sunaikintas Kinijos šnipinėjimo balionas.

 

Incidentas įvyko kilus naujam nerimui dėl, JAV pareigūnų teigimu, Kinijos vykdomos programos, skirtos skraidinti stebėjimo balionus, siekiant surinkti žvalgybos duomenis visame pasaulyje.

JAV pareigūnai teigė, kad tokie oro balionai skrido daugiau nei 40 šalių, įskaitant mažiausiai keturis kartus anksčiau virš Jungtinių Valstijų teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(142)
(5)
(137)

Komentarai ()