Rusijoje kils tikra audra: skelbiama, su kokiu NATO ginklu Ukraina smogs Krymui  ()

Žurnalistai rašo, kad Ukraina gali perdaryti priešlaivines raketas „Harpoon“, kad pasiektų antžeminius taikinius. Jos gali pataikyti į taikinius 240 kilometrų atstumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina pasirengusi panaudoti britų tolimojo nuotolio raketas, kad pasiektų taikinius okupuotame Kryme.

Apie tai rašo „The Times“, remdamasis savo šaltiniais Ukrainos gynybos ministerijoje.

Leidinys priminė, kad Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis Briuselyje susitiko su Europos parlamento nariais, kur vėl pareikalavo NATO naikintuvų.

„Mes giname save nuo antieuropietiškiausios jėgos šiuolaikiniame pasaulyje“, – sakė prezidentas.

Žurnalistai rašo, kad viena raketa „Harpoon“ kainuoja apie 1,2 mln. svarų sterlingų (1,352 mln. eurų). Didžiausias jų atstumas yra maždaug 240 kilometrų. Kita vertus, raketos „Storm Shadow“ kainuoja apie 2,2 mln. svarų sterlingų (2,479 mln. eurų) ir gali smogti į taikinius iki 560 kilometrų atstumu, nors modifikuotų versijų, skirtų eksportui, nuotolis yra daug mažesnis.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5926 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Leidinyje rašoma, kad šiuo metu vyksta derybos, siekiant tiksliai nuspręsti, kiek britų tolimojo nuotolio raketų gali būti išsiųsta į Ukrainą, nepaisant anksčiau išreikštų nuogąstavimų, kad tai gali paaštrinti konfliktą.

 

Sidharthas Kaushalas iš Karališkosios gynybos ekspertų grupės sakė, kad Vakarai turi aprūpinti Ukrainą ilgesnio nuotolio ginklais, kad ji smogtų Rusijos amunicijos sandėliams.

Jis pridūrė, kad priešlaivinės raketos „Harpoon“, kurias Danija jau perdavė Ukrainai ir kurios buvo naudojamos Rusijos Juodosios jūros laivyno „Moskva“ flagmanui nuskandinti, gali būti pritaikytos šaudymui iš sunkvežimių, nors atakuojant sausumos taikinius jos bus ne tokios tikslios. O štai „Storm Shadow“ galima paleisti ir iš žemės, tačiau labiau tikėtina, kad jos bus įrengtos Ukrainos lėktuvuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(2)
(106)

Komentarai ()