Rusija paleido visiškai naują, itin slaptą bombonešį – rimtas iššūkis JAV B-2 „Spirit“ (Video)  (1)

Rusija antradienį (vasario 14 d.) oficialiai pakrikštijo pirmąjį bombonešį, užbaigtą pagal planą atnaujinti Tu-160, daug greitesnio nei JAV armijos slaptieji bombonešiai B-2, gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip pranešė valstybinė naujienų agentūra TASS, naujasis bombonešis buvo pavadintas Valentinos Tereškovos, sovietmečio kosmonautės ir pirmosios moters, pakilusios į kosmosą 1963 m., garbei. Pavadinimas suteiktas pagal Rusijos tradiciją pavadinti Tu-160 garsių tolimosios aviacijos istorijos veikėjų vardais.

Tu-160 (NATO ataskaitinis pavadinimas „Blackjack“) pirmą kartą suprojektavo Tupelovo projektavimo biuras aštuntajame dešimtmetyje, jis buvo pradėtas eksploatuoti 1987 m., o per kelis dešimtmečius vėl pradėtas gaminti. Šiandien jis išlieka greičiausias naudojamas bombonešis, taip pat sunkiausias ir didžiausias kovinis lėktuvas apskritai.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5897 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

Naujoji „Valentina“ yra patobulintos Tu-160M serijos dalis, kurioje yra daug patobulintų komponentų, taip pat didesnis veikimo diapazonas ir naujos gynybos sistemos. Tai pirmasis užbaigtas agregatas pagal Rusijos planą atnaujinti serijos gamybą, praėjusiais metais atlikęs bandomuosius skrydžius ir gamyklinius bandymus. Kiti vienetai vis dar kuriami.

 

JAV oro pajėgų panašus sunkusis strateginis bombonešis „Northrop Grumman B-2 Spirit“ buvo pradėtas gaminti 1987 m., tais metais, kai Tu-160 buvo pradėtas eksploatuoti, ir buvo dislokuotas 1997 m. B-2 gamyba tęsėsi iki 2000 m. – iš viso pagaminta 20 vienetų. Planuojama, kad jie bus naudojami iki 2032 m., kai juos pradės keisti B-21 „Raider“.

 

Tu-160 gali pasiekti daug didesnį greitį nei B-2, kurių maksimalus greitis yra maždaug 2200 km/val., palyginti su didžiausiu pastarojo 1010 km/val. greičiu. Abu gali pasiekti maksimalų maždaug 12 200 m aukštį.

„Spirit“ pranoksta Tu-160 pagal amunicijos pajėgumą, bent jau hipotetiškai. Oficialiai B-2 gali gabenti iki 18 000 kg amunicijos savo dviejose ginklų skyriuose, nors manoma, kad tikroji jo riba yra apie 22 000 kg. Tuo tarpu Tu-160 naudingasis svoris oficialiai siekia 20 400 kg.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(21)
(-13)

Komentarai (1)