Stoltenbergas praskleidė paslapties šydą, kas įsiveržė į JAV oro erdvę  ()

Tariamas žvalgybinių balionų patekimas į JAV oro erdvę rodo būtinybę stiprinti NATO valstybių narių bendradarbiavimą žvalgybos duomenų dalijimosi ir oro erdvės stebėjimo srityse.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-15 Stoltenbergas praskleidė paslapties šydą, kas įsiveržė į JAV oro erdvę  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai vasario 13 d. per spaudos konferenciją pareiškė Aljanso generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas, praneša Europos tiesa“.

„Tai, ką matėme praėjusią savaitę JAV, yra dalis schemos, kurioje Kinija, taip pat Rusija, įvairiais kanalais didina žvalgybos ir stebėjimo veiklą prieš NATO valstybes nares. Jau buvo įtraukta kibernetinė erdvė, palydovai, o dabar ir oro balionai“, – pažymėjo jis.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
6092 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

„Tai rodo, kad turime būti budrūs, stiprinti dalijimąsi žvalgybos duomenimis bei oro erdvės apsaugą ir stebėjimą“, – pažymėjo NATO generalinis sekretorius.

J. Stoltenbergas pridūrė, kad bendradarbiavimo kosmoso srityje stiprinimas, ypač duomenų rinkimas per palydovus ir keitimasis jais bus aptartas artėjančiame Aljanso šalių gynybos ministrų susitikime.

Per pastarąsias kelias savaites virš Šiaurės Amerikos jau buvo numušti trys neatpažinti objektai. Baltieji rūmai pažymėjo, jog numušti objektai greičiausiai buvo balionai.

 

„Jie nėra labai panašūs į tą balioną (kurį pirmiausia numušė JAV ir mano, kad tai Kinijos šnipų aparatas) ir yra daug mažesni, todėl mes nepateiksime jų tikslaus apibūdinimo, kol neturėsime nuolaužų“, – komentavo Nacionalinio saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(94)
(7)
(87)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()