„Reikia pamokyti“: Rusija grasina smogti Europos energetikos objektams - didžiulis pavojus Norvegijai  (1)

Rusai grasina sabotuoti Europos energijos tiekimo grandines. „Kažkam reikia pamokyti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus finansuojamas Rusijos propagandinis „Telegram“ kanalas „Readovka“, turintis beveik 1,7 mln. prenumeratorių, paskelbė grasinantį įrašą. Jis užsiminė apie galimą sabotažą Europos energijos tiekimo grandinėje. Į tai dėmesį atkreipė Ukrainos žurnalistas, karo žurnalistas ir visuomenės veikėjas Jurijus Butusovas.

„Readovka“ nori su visomis suinteresuotomis šalimis pasidalinti informacija apie objektus, kurių sunaikinimas bus kiek įmanoma skausmingesnis... Pirmiausia visų pirma Norvegijai, JK ir JAV... Kai kuriuos žmones reikia pamokyti“, – rašė Kremliaus šaltinis.

Rusijos Federacijai dėl savo karinių nuotykių beveik visiškai praradus Europos dujų rinką, jos dalį perėmė Norvegija. Šiandien regione ji yra didžiausia tiekėja. Tikriausiai todėl Kremlius šią šalį pasirinko kaip taikinį. Rusija anksčiau bandė šantažuoti ES, grasindama nutraukti dujų tiekimą. Šis planas visiškai žlugo – Europa ne tik nesušalo, bet ir sėkmingai nulipo nuo Rusijos Federacijos „naftos adatos“. Maskva prarado savo svertus ir dabar neatmetamas sabotažas. J. Butusovas mano, kad Europa turi labai rimtai žiūrėti į grėsmę.  

 

„Tiesioginis raginimas karinei agresijai prieš ES, be abejo, yra pirmasis informacinio pasirengimo Rusijos puolimui etapas. Tikiuosi, kad tokie neatsitiktiniai pareiškimai bus sulaukę rimčiausio dėmesio Europoje. Rusijos Federacija yra reali grėsmė Europai, kurios nereikėtų nuvertinti“, – rašė žurnalistas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(8)
(19)

Komentarai (1)