Kokia yra saugiausia vieta sėdėti lėktuve? Aviacijos ekspertų atsakymai  ()

Rinkdamiesi vietas lėktuve žmonės ieško skirtingų dalykų. Vieni nori sėdėti prie tako, kad nesijaustų įsprausti į kampą. Kiti būtinai nori sėdėti prie lango. Treti nori sėdėti arčiau durų lėktuvo priekyje, kad išliptų pirmieji. O kur sėdėti saugiau?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokius straipsnius tradiciška pradėti faktu - kelionės lėktuvais yra saugios. 2019 metais, prieš visus COVID-19 suvaržymus, pasaulyje įvykdyta beveik 70 milijonų skrydžių, bet avarijose žuvo tik 287 žmonės. Lėktuvų katastrofos būna skaudžios, todėl jos plačiai nušviečiamos spaudoje. Tačiau jos taip pat yra labai retos.

Šis faktas nepadeda žmonėms, kurie tiesiog bijo skraidyti. Jei esate vienas iš jų, tikriausiai ieškote ko nors, kas leistų pasijusti bent kiek saugiau. Tai rinkitės sėdynę lėktuvo gale, eilės viduryje - ne prie lango ir ne prie tako.

Kodėl? TIME žurnalistai peržiūrėjo 35 metų lėktuvų katastrofų duomenis ir nustatė, kad tai - saugiausia vieta. Toli nuo sparnų, kuriuose saugomi degalai, arti išėjimų, su žmogiškais skydais iš abiejų pusių. Tikimybė, kad aviakatastrofoje žūsite sėdėdami ten yra 28 %. Lėktuvo viduryje katastrofų dalyvių mirtingumas auga iki 44 %. Blogiausios vietos vis tiek priekyje. Tiesa, pirmos ir verslo klasės keleiviams padeda tai, kad jie turi daugiau vietos, o sėdynės yra minkštesnės ir didesnės. Be to, dabar jiems dažniau tenka ir geresni saugos diržai.

 

Bet nereikėtų sureikšminti šio tyrimo duomenų. Lėktuvai ir avarijos būna labai skirtingos. Geriau prisiminkite, kad avarijos tikimybė yra labai maža.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: