„Associated Press“ skelbia slaptą informaciją: Bideno vizitas buvo slapta suderintas su Kremliumi?  ()

Žurnalistų teigimu, su Rusijos puse dėl Amerikos prezidento vizito Ukrainoje buvo deramasi, siekiant išvengti konflikto tarp branduolinių valstybių, tačiau sostinėje vis dėlto buvo nuskambėjęs pavojaus signalas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-21 „Associated Press“ skelbia slaptą informaciją: Bideno vizitas buvo slapta suderintas su Kremliumi?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidento Joe Bideno vizitas į Ukrainos sostinę galėjo būti slapta derinamas su Rusijos puse. Derybos buvo vedamos siekiant išvengti ekscesų ir nepataisomų pasekmių. Apie tai praneša „Associated Press".

Tuo pat metu beveik iš karto po oficialaus pranešimo, kad Joe Bidenas atvyko į Kyjivą, sostinėje pasigirdo oro antskrydžio signalas. Tai buvo siejama su karo aviacijos veikla Baltarusijos teritorijoje, kur dabar vyksta bendros su rusais pratybos. Jokių incidentų nebuvo.

Vizito metu Joe Bidenas dar kartą pabrėžė JAV paramą Ukrainos žmonėms ir paskelbė apie naują pagalbos šaliai paketą. Jame numatyta artilerijos amunicija, prieštankinės sistemos ir oro erdvės stebėjimo radarai, apsaugantys nuo Rusijos atakų. Taip pat bus įvestos naujos tarptautinės sankcijos Rusijos politiniam elitui ir kariniam-pramoniniam kompleksui.

Joe Bidenas tapo trečiuoju JAV prezidentu, atvykusiu į Ukrainą su oficialiu vizitu. Paskutinį kartą 43-iasis JAV prezidentas George'as W. Bushas Ukrainoje svečiavosi 2008 m., tačiau Barackas Obama ir Donaldas Trumpas niekada joje nesilankė.

 

V. Zelenskis jau paskelbė derybų su JAV prezidentu rezultatus – netrukus jie atsispindės mūšio su Rusijos kariuomene lauke. J. Bidenas perspėjo ukrainiečius apie laukiančias sunkias dienas ir galbūt ateinančius metus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()