[Žinios trumpai] Ispanija sukūrė lengviausią pasaulyje 120 mm minosvaidį: kuo jis ypatingas? (Foto)  ()

EMOC yra kompaktiškas įrenginys, kuris dėl savo unikalios konstrukcijos gali būti montuojamas beveik bet kurioje mašinoje. Įdiegimo laikas, reikalingas darbui pradėti, yra trumpesnis nei 15 sekundžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ispanijos gynybos bendrovė „Escribano Mechanical and Engineering“ sukūrė lengviausią pasaulyje 120 mm kalibro minosvaidį. Apie tai praneša „Army Recognition“.

Ispanijos bendrovė Dubajaus parodoje „IDEX 2023“ pristatė 120 mm minosvaidį EMOC, kuriame dera didžiausias mobilumas ir tikslumas. Paprastos ir ekonomiškos konstrukcijos minosvaidis pasižymi tokiomis pačiomis savybėmis kaip ir sunkesni minosvaidžiai.

 

EMOC turi automatinę orientavimo sistemą. Jį galima montuoti ant bet kurios transporto priemonės, galinčios gabenti 500 kg naudingąjį krovinį, įskaitant šaudmenis. Dėl to minosvaidį galima pritaikyti įvairioms itin mobilioms platformoms. Leidinyje pažymima, kad kūrėjams pavyko iki minimumo sumažinti minosvaidžio atoveiksmį šaudant.

Naujoviška platforma gali būti 120 mm arba 81 mm kalibro. Ją dislokuoti užtrunka mažiau nei 15 sekundžių, todėl galima vykdyti strategiją „šauk ir bėk“. EMOC šaudymo greitis yra 10 šovinių per minutę, o nuotolis – iki 8,8 km.

 

Minosvaidžio įgulą sudaro tik 2 žmonės, o prireikus visus darbus gali atlikti ir 1 žmogus. Atskirai pažymima, kad 120 mm minosvaidžiui tinka visų tipų sertifikuoti 120 mm šaudmenys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()