Iš kur Ukrainos žvalgyba gavo monstrinį JAV sraigtasparnį „Black Hawk“? Iškelta labai įdomi teorija  ()

Kas galėtų būti šių orlaivių tiekėjas ir ar tai reiškia, kad netrukus Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės dar daugiau vakarietiškų sraigtasparnių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas (GUR) „nušvietė“, kad savo reidams naudoja sraigtasparnį „Black Hawk“, kuris nudažytas gana neįprastomis spalvomis.

Nuotrauka pasirodė sensacinga, nes leido spėlioti apie galimą vakarietiškų sraigtasparnių pristatymo ginkluotosioms pajėgoms pradžią. Tačiau, kaip savo publikacijoje rašo portalas „The Drive“, atvejis čia atrodo daug įdomesnis.

Pirmiausia, pagal blizgų juodas dažymą su mėlynomis ir sidabrinėmis juostelėmis leidžia atpažinti UH-60A kaip Alabamoje įsikūrusios „Ace Aeronautics“ oro laivyno dalį. Paprasčiau tariant, ši įmonė perka iš JAV armijos „Black Hawks“ „perteklių“, ieško jiems naujo pirkėjo ir modernizuoja pagal užsakovo specifikacijas.

Įmonė, turinti platų darbo profilį – avionikos ir kitų borto sistemų modernizavimas, eksperimentiniai bandymai ir eilinė sraigtasparnių priežiūra, personalo mokymas ir kt.

„The Drive“ autoriai daro prielaidą, kad vienas iš GUR žinioje esančių sraigtasparnių UH-60A priklausė „Ace Aeronautics“ flotilei, turėjo registracijos numerį N60FW, o anskčiau priklausė JAV armijai.

 

Bendrovė šį sraigtasparnį aukcione pateikė prieš 11 mėnesių, šiuo metu skelbimas jau ištrintas ir tai gali sufleruoti, kad „Ace Aeronautics“ sraigtasparnis pirkėją rado Ukrainoje.

Atitinkamai, šiame sraigtasparnyje gali būti įrengta bent kabina „Garmin 5000“, todėl UH-60A jau dabar yra žymiai technologiškesnis nei Mi-8 ir Mi-17, kurie iki šiol buvo naudojami GUR specialiųjų pajėgų reidams.

Be to, orlaivį galima modifikuoti įrengiant papildomas apsaugos nuo priešlėktuvinių raketų priemones, įrengiant bokštelį su optine-elektronine stotimi ir įvairias borto ginklų parinktis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(0)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()