„Amazon“ jau parduoda daugybę DI parašytų knygų: leidėjai pranašauja katastrofą  (13)

2023 metais autoriumi gali būti bet kas – tereikia vos pajudinti pirštą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Reuters“ praneša, kad knygos, sukurtos naudojant DI teksto generatorius, pradeda užplūsti „Amazon“, o tai yra natūralus didžiulis susidomėjimas šia technologija.

Remiantis ataskaita, el. pardavėjo „Kindle“ parduotuvėje šį mėnesį buvo daugiau nei 200 el. knygų, kuriose kaip autorius buvo nurodytas „ChatGPT“ – kai kurios iš jų parduodamos vos už 1 USD, tačiau tikėtinas tikrasis skaičius daug didesnis, nes žmonės gali naudoti DI neatskleisdami šio fakto. Todėl šiuo metu iš esmės neįmanoma gauti tikslaus įvertinimo, nes programos, skirtos aptikti DI sugeneruotą tekstą, vis dar kuriamos.

Dirbtinio intelekto generatoriai, tokie kaip „ChatGPT“, leidžia neįtikėtinai lengvai greitai parašyti knygą ir paskelbti ją „Amazon“ „Kindle Direct Publishing“ parduotuvėje. Kaip praneša „Reuters“, platformos, įskaitant „YouTube“ ir „TikTok“, jau yra užtvindytos pamokomis ir patarimais kaip tai padaryti.

Daugelis save vadinančių „autoriais“ naudoja tokius įrankius kaip „OpenAI ChatGPT“, kad sukurtų vaikiškas knygas, iliustruotas paveikslėliais, taip pat sugeneruotais naudojant dirbtinio intelekto programas.

 

Nenuostabu, jog leidėjai susirūpinę nauja tendencija.

„Tai yra kažkas, dėl ko tikrai turime nerimauti, šios knygos užtvindys rinką, o daugelis autorių neteks darbo“, – naujienų agentūrai „Reuters“ sakė Mary Rasenberger, Autorių gildijos vykdomoji direktorė. „Reikalinga, kad autoriai ir platformos aiškiai parodytų, kaip šios knygos kuriamos, kitaip jūs gausite daug žemos kokybės kūrinių“.

Tuo tarpu „Amazon“ dar nepaskelbė jokių savo nuostatų pakeitimų savo „Kindle Direct Publishing“ padalinyje, sakydama naujienų agentūrai, kad ji tiesiog laikosi intelektinės nuosavybės „ir visų kitų taikomų įstatymų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(7)
(1)
(6)

Komentarai (13)