JK žvalgyba: Rusijos kariuomenė prarado elitinį jūrų pėstininkų dalinį – jiems numatyta tragiška pamaina  ()

Vadovybė nori kompensuoti nuostolius naujais mobilizuotais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos jūrų pėstininkai netoli Vuhledaro, Donecko srityje, patyrė didelių nuostolių. Vadovybė nori kompensuoti nuostolius naujais mobilizuotais.

Tai teigiama JK žvalgybos ataskaitoje, kurią „Twitter“ paskelbė JK gynybos ministerija, informuoja Censor.NET.

Žvalgyba paskelbė palydovinį vaizdą iš Vuhledaro krypties. Jame pavaizduota sunaikinta rusų technika, kuri tikriausiai priklausė 155-ai jūrų pėstininkų brigadai.

Ši brigada Rusijoje laikoma elitiniu jūrų pėstininkų daliniu. Tačiau skirtingai nei oro pėstininkai, 155-oji brigada nebuvo dislokuota Ukrainoje kaip vienintelė didelė grupė.

 

Britų žvalgyba pažymi, kad Rusijos jūrų pėstininkai atliko sudėtingiausias taktines užduotis ir patyrė didžiulių nuostolių. Tuo pat metu Rusijos vadovybė nusprendė kompensuoti nuostolius mobilizuotais, neturinčiais patirties.

„Šis patirties trūkumas beveik neabejotinai sustiprina Rusijos pareigūnų polinkį į mikrovaldymą, o tai savo ruožtu mažina veiklos lankstumą. Yra reali galimybė, kad 155-osios brigados daliniai vėl bus mesti į naujas atakas netoli Vuhledaro“, – teigiama ataskaitoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(56)
(0)
(56)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: