Vadim Volovoj. Naujoji Rusijos karinė doktrina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lmn 2010-03-22 13:03
Rakinkit tema, nes tuoj prades smulkiai israsinet oponentu charakterisitikas...
Arns 2010-03-22 13:05
kaip ir sakiau, dauguma teturi savo nuomonę, bet neturi nieko daugiau. Ko paskui norėti, jog tokie savu laiku išsirinko Hitlerį į valdžią, o kai kam net iki šiol jis didvyris
Demotion 2010-03-22 14:04
Analog 2010-03-22 16:18
Arns, tikrai neverta ginčytis, tikrai visiems, paskaitantiems technologijos.lt diskusijas, yra aišku, kad tavo pažiūros yra prorusiškos, o daugelio kitų - provakarietiškos.
Arns 2010-03-22 17:41
o kas yra Vakarai? Juk jie nėra tik geografinė kryptis
lightfire 2010-03-22 18:02
Na žinai, supuvę Vakarai, tie imperialistai ir kapitalistai, kur okupavo Iraką, priešingybė tavo dievinamam komunistiniam rojui bei visiškai nekaltomis doktrinomis besimėtančiai plačiajai tėvynei..
pilimotas 2010-03-22 18:02
Arns, tu, kaip matau, čia esi labai vienišas ir daugiau nėra, kurie palaikytu tavo poziciją, tad labai naivu manyti, kad tu esi teisus, o kiti paveikti Coca-colos!
Arns 2010-03-22 18:19
tavo trumparegiškumui ribų berods nėra Parodyk kur aš teigiu, jog komunizmas tai rojus žemėje. Tokių nerasi teiginių, nes nesu sakęs, puikiai suvokiu jog idealybės nėra ir nebus. Bet ką aš pastoviai sakau(tačiau daugumai nė motais), jog aš raginu žvelgti plačiau ir užuot idealizavus vieną sistemą ar valstybę, imti kas geriausia iš visų. Tikrai dauguma nė nepastebi, kaip iki užraudonijimo burnoja ir putojasi prieš Rusija dėl niekų, o už net didelius dalykus, giria JAV ar kai kurias kitas valstybes. Reikia žvelgti plačiau, niekas kitas niekuo nepadės, nes visur savi interesai, bet mums reikia derintis. Būtent todėl aš ir noriu bent pabandyti kai kam atverti akis, kad dalykus vertintu ne pagal kažkieno piešiamas iliuzijas ir mitus, o pagal realybę. Realybėje visados bus mažu mažiausiai dvi pusės, ir nė viena nebus visiškai teisi, bus tik labiau civilizuotoje pusėje. Puikus pavyzdžiai Afganistanas ir Palestina. Abejose valstybėse veikia panašiais principais veikiančios grupuotės, skelbiančios paviršutiniškai tą patį. Tačiau kažkodėl Afganistane tos grupuotės teroristai, o Palestinoje - kovotojai už laisvę. Paradoksas?
Analog 2010-03-22 18:34
Jo, žydukai ten tvarką daro, panašiais metodais, kaip, kad vokiečiai okupuotose žemėse statė namus ir perkelinėjo savo fyventojus, tai taip ir žydai. Bet čia perdaug nukrypstama nuo temos, pasakyk ką naudingo galim imti iš rusijos, ta prasme kokią būtent jos savybę? Man kolkas neišeina tokios rasti, užtat blogųjų - apstu, o JAV mums nieko bloga nėra padariusi, kolkas tik gera. Na nebent tas CŽV kaleimas, nes ten mano nuomone jie tikrai kažką darė, o mūsų saugumas čia Š sumalė, jei leido tokius dalykus, bet kadangi nežinau jokių faktų, tad susilaikysiu nuo kažkokių platesnių vertinimų.
Arns 2010-03-22 18:42
Na, o tu tada įvardink gerąsias JAV savybes. Nes pakolkas tu užuot ieškojęs, skęsti istorijos/propagandos išmatose, tad tau pakanka vien fakto, jog nė vieno amerikiečio koja nebuvo ant Lietuvos žemelės padėta. Beje, dėl kalėjimo http://www.alfa.lt/straipsnis/10322505/ ... 3-22_12-42 kaip matai, tai ne vien mūsų saugumo ir parlamentarų išmonė.
lightfire 2010-03-22 18:44
Pažvelgęs "plačiau" gal gali paaiškinti kuo mums plačiau naudinga Rusijos karinė doktrina, kuri NATO laiko grėsme. Toliaregiškai atvėręs akis į platųjį pasaulį ir apologetiškai ragindamas pažvelgti į abi puses (nors pats žiūri tik į Rusijos pusę palankiai, o gal net atvirkščiai - pastoviai žiūri į JAV pusę nepalankiai) pateik pvz kada Rusija mums buvo geranoriška. Kadangi savo atsakymus dėl JAV gerų ir blogų dalykų pateikiau, šį kartą iš tavęs konkretaus atsakymo norėčiau, o ne "o gerai, o va kaip Amerika daro" mažvaikško badymo piršteliu..
Analog 2010-03-22 18:54
Laisva, demokratiška šalis, parėmusi ginklais ir karine technika Lietuvą. Mes priklausome NATO, tad nelabai ir tikiuose Lietuvoje pamatyti priešiškai nusiteikusio amerikiečio koją. Taip pat ji inicijavo priešraketinio skydo kūrimą, JAV inicijavo teroristų gaudymus, nuvertė diktatorišką Sadamo rėžimą. Gal pasakysi, kad čia propaganda ir išmatos, kurias tu turbūt esi pamėgęs, nes man paminėjus, kad JAV yra padarė gero Lietuvai, o rusija - ne, staiga išsimaudau išmatose Čia matyt rimtesni argumentai baigėsi tamstai... O tu neatsakiai į mano klausimą, ką gero mes galime paimti iš rusijos?
Arns 2010-03-22 19:09
Akivaizdu, atsvara NATO, bei privertimas juos ne vien "vidaus" reikalui palikti sprendimus. Žinant jog JAV karštakošiai jau prisidirbę, o NATO vienas pagrindinių variklių visgi amerikiečiai... Rusija, Kinija, ateityje gal ir Indija ar net ES pajėgos bus tas jėgų balansas, kuris leis ne žvanginti ginklus, o diplomatiniu būdu spręsti konfliktus. Geranoriškumas, vien tai jog laisvai išėjome iš SSRS, lengvai susitvarkėme popierius dėl sienų(ko karingieji Latviai tik ES priversti pasidarė), gana greitai išvesta kariuomenė iš Lietuvos teritorijos. Daugiau nelabai ir yra, nes po to prasidėjo Adamkaus proamerikietiška valdžia, tolygiai bloginusi santykius su Rusija. Bei aišku pokyčiai pačioje Rusijoje.
Arns 2010-03-22 19:16
Demokratiška? Palaikiusi ir dabar palaikanti nedemokratiškus vadovus(Lotynų amerikos rėžimai, buvęs Pakistano prezidentas, dabartinis Afganistano vadovas ir t.t.). Laisva? Kam? Gvantanamas tikras laisvės šauklys http://www.balsas.lt/naujiena/380573/am ... darys-kita Prie ko JAV savybės ir ginklų pardavimas mums?(beje ir tuos pačius, daugiausiai iš NATO narių, o ne JAV pirkome). Prie ko tas skydas? Vertybė? Greičiau parodymas jog JAV nusiteikusi konfliktuoti rytų Europoje dėl įtakos, o ne ginti žmones. Teroristai, kurių didžioji dalis buvo pačių amerikiečių apmokytų kovoti prieš sovietus... Dėl Sadamo, kaip minėjau, tokius rėžimus JAV rėmė, o ir Busho tėvelis 1990 net nebandė per Kuveito konfliktą... Taigi, tu išsimaudei, hmm, šiek tiek giliau, bei parodei jog neskiri savokų.
Analog 2010-03-22 19:28
Ir nemaudyk čia visų, kurių nuomonė nesutampa su tavąja kažkur, nes jau pradeda kvepėti visokiais įžeidinėjimais, kuriuose nė su padidinimo stiklu nesurasi bent lašo argumentacijos.
Arns 2010-03-22 19:35
na jūs parodėte savo neišmanymą, kad kiti nemanytu jog mane tenkina neišmoningas atsakymas, aš taip ir atsakiau. O iš Rusijos galime pasimokyti kaip gerbti savo istoriją, kaip tikėti savo valstybę, kaip gerbti nusipelniusius asmenis... Pradžiai tiek, į smulkmenėles lysti neapsimoka, nes čia jau labai plačios apimties diskusijos reiktu.
lightfire 2010-03-22 19:58
skydas čia nelabai prie ko, nes jo Lietuvoje nėra ir nebus. Bet kalbant apie vertybes, geriau jau amerikiečių, t.y. sąjungininkų skydas virš mūsų, nei rusų kareivio kerzas ant mūsų. Be to, nepamiršk, kas itin aktyviai rėmė baltijos oro policijos misiją. Ir kas jai itin aktyviai priešinosi.
Demotion 2010-03-22 20:12
Nepyk
Analog 2010-03-22 20:15
Aš tą ir turėjau galvoje, kad skydas bus skirtas ginti NATO nares, o juk Lietuva tokia ir yra, užtat rusai buvo sugalvoję Iskanderius į Kaliningradą atgabenti, tikrai labai draugiškas veiksmas
Arns 2010-03-22 20:34
lightfire, mažiau mane prorusišku laikyk, geriau žiūrėk jog pats proamerikietišku neliktumei šaunu jog ir pats nebepasakoji mistinių istorijų, kaip tas skydas turėtu ginti nuo Š.Korėjos ir Irano ginklų. SKydas ir kurti planuojamos bazės, grynai skirtos prieš Rusiją.