Įvardinta problema, kurią Ukraina privalo išspręsti prieš pavasarinį kontrpuolimą  ()

Pasak ekspertų, lemiamas veiksnys, galintis nulemti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo baigtį, yra Vakarų logistikos grandinės efektyvumas ir amunicijos pristatymas į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į atsargą išėjęs JAV jūrų pėstininkų korpuso pulkininkas Markas Cancianas interviu „Newsweek“ teigė, kad artilerija yra svarbiausias Ukrainos kontrpuolimo elementas. Jo nuomone, amunicijos tiekimo problemą būtina išspręsti, kad Ukraina galėtų išlaisvinti okupuotas teritorijas.

Cancianas pažymėjo, kad Vakarų artilerija ir HIMARS suvaidino svarbų vaidmenį, kai atrodė, kad Ukrainos pajėgoms trūksta jėgų. „Matote tai dabar, matėte per Pirmąjį pasaulinį karą. Žinoma, tai gali pasikeisti, bet artilerija yra svarbiausias elementas“, - sakė jis.

Be to, Ginklų kontrolės asociacijos tyrėja Gabriela Iveliz Rosa Hernández žurnalistams sakė, kad kare nėra „stebuklingų ginklų“, kurie viską visiškai apverstų. Tačiau HIMARS ir tolimojo nuotolio artilerija padėjo Ukrainai smogti taikiniams priešo užnugaryje.

„Ilgas daugkartinio paleidimo raketų sistemų veikimo nuotolis lemia padidėjusį Ukrainos gebėjimą pataikyti į ginklų sandėlius ar karių koncentracijos zonas, susilpninant priešo tiekimo linijas“, – sakė Hernandez. Ji pažymėjo, kad Vakarai dabar stengiasi patenkinti Ukrainos amunicijos poreikį. Nuo to, jos nuomone, priklauso būsimas Ukrainos pajėgų kontrpuolimas.

 

Amy Nelson, Brukingso instituto tyrėja, teigia, kad JAV planuoja padidinti haubicų gamybą. Ji pažymėjo, kad Vašingtonas ketina Kyjivui perduoti daugiau amunicijos. „Nepaisant prastų rezultatų karo pradžioje, Rusija mokosi ir daro taktinius pakeitimus mūšio lauke, siekdama įveikti stiprų Ukrainos pasipriešinimą“, – sakė ji.

Nelson yra įsitikinusi, kad logistika, artilerijos amunicijos pristatymas į Ukrainą nulems kitą karo etapą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(44)
(1)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: