Kryme įvedama komendanto valanda: prasideda keisti įvykiai  ()

Laikinai okupuotame Kryme vadinamoji Rusijos valdžia nusprendė įvesti komendanto valandą pusiasalio teritorijoje. To priežastis gali būti „Ukrainos dronų atakos“ ir „Ukrainos DRG aktyvumas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Komendanto valandą paskelbė rusų kolaborantas ir pakalikas Sergejus Aksionovas. „24 kanalo“ šaltiniai saugumo tarnybose pažymėjo, kad yra bent 3 variantai, kodėl paskelbta komendanto valanda.

Po susitikimų su Putinu Ukrainos pusiasalio okupacinė administracija nusprendė paskelbti apie daugybės priemonių įvedimą, „siekiant apsisaugoti nuo teroristinių išpuolių“. Tai yra:

  • tvarkos ir įvairių objektų apsaugos stiprinimas;
  • transporto priemonių judėjimo į Krymą ir iš Krymo apribojimas;
  • komendanto valandos įvedimas;
  • centralizuoto vandens tiekimo grafikų įvedimas;
  • maisto produktų ir būtiniausių prekių paskirstymo ir pardavimo kontrolė;
  • alkoholio pardavimų ribojimas.

Sergejus Aksionovas, kaip įprasta, ėmė tvirtinti, kad „panikos nėra“, tačiau prašo laikinai okupuoto pusiasalio gyventojų „išlikti ramiems ir budriems“, o informaciją apie įtartinus asmenis ar automobilius pranešti Rusijos saugumo pajėgoms.

 

„24 kanalo“ šaltiniai saugumo tarnybose mano, kad rusai gali bijoti Ukrainos DRG (sabotažo ir žvalgybos grupių), tačiau neturi informacijos apie tikrąją situaciją. Arba patys įsibrovėliai sumanė teroristinių išpuolių seriją.

Antrasis variantas – mobilizuoti į karą Krymo gyventojus.

Trečia (blogiausia): Rusija rengia eilę atakų, kad dėl to apkaltintų Ukrainą, ir tokiu būdu nori sumažinti galimų liudininkų skaičių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(6)
(25)

Komentarai ()

Susijusios žymos: