Tikra gėda: Jungtinės Karalystės žvalgyba skelbia, kokią techniką gaus elitinės Rusijos pajėgos  ()

Nuo karo pradžios Ukrainos gynybos pajėgos sunaikino maždaug 3423 rusų tankus ir daug kitos technikos. Rusija jau perkelia pasenusius T-62 ir BTR-50 į frontą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešė Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgyba. Rusijos kariuomenė reaguoja į didelius šarvuočių nuostolius dislokuodama savo 60 metų senumo tankus T-62.

„Yra reali galimybė, kad net 1-osios gvardijos tankų armijos - ko gero, pagrindinių Rusijos tankų pajėgų -daliniai bus aprūpinti T-62, siekiant kompensuoti ankstesnius nuostolius“, – pažymėjo britų žvalgyba.

Įdomu tai, kad 1-oji tankų armija dar 2021 metais turėjo gauti naujos kartos T-14 „Armata“ tankus. Dabar gaus T-62, gamintus 1961–1975 metais.

Pastarosiomis dienomis Ukrainoje pirmą kartą buvo pastebėti ir rusiški šarvuočiai BTR-50 - ši mašina pradėta eksploatuoti 1954 metais.

Nuo 2022 m. vasaros apie 800 T-62 buvo paimti iš saugyklų, o kai kurie gavo atnaujintas aplinkos stebėjimo sistemas, kurios greičiausiai pagerins jų veikimą naktį.

 

„Tačiau abiejų tipų senovinės mašinos bus pažeidžiamos šiuolaikiniame mūšio lauke, joms ypač trūksta modernių dinamiškų šarvų“, – pabrėžė Jungtinės Karalystės žvalgyba.

(91)
(0)
(91)

Komentarai ()

Susijusios žymos: