Ukrainos taikiniai nr. 1: Rusija į karą metą galingus ginklus „Penicillin“ – kas tai per monstrai? (Video)  ()

Kompleksai skirti stebėti artilerijos amunicijos, minosvaidžių ir MLRS skrydžio trajektoriją. Jo veikimo principas pagrįstas garso ir šiluminių signalų fiksavimu po šūvio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė nusprendė padidinti 1B75 „Penicillin“ garsinės-terminės artilerijos žvalgybos sistemų skaičių kovos zonoje Ukrainoje. Tokiu būdu priešas kaupia priešpriešinės baterijos kovos priemones, siekdamas įgyti pranašumą artilerijos dvikovose. Apie tai kovo 7 dieną pranešė ne viena Rusijos žiniasklaida, remdamasi anoniminiais šaltiniais.

Stebėtojai rašo, kad „Penicillin“ kompleksą Rusijos pajėgos aktyviai naudoja nuo pat plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios. Pažymima, kad kompleksai parodė savo efektyvumą, todėl Ukrainos kariuomenė juos medžioja. Dėl šios priežasties šaltiniai neatskleidžia detalių, kiek tiksliai „Penicilin“ kompleksų bus frontuose, todėl jų dislokavimo vietos neatskleidžiamos.

Leidinyje taip pat rašoma, kad anksčiau šių sistemų partija į frontą atvyko praėjusių metų gruodį, o dabar tikimasi naujų pristatymų.

„Penicilin“ komplekso savybės

Rusijos šaltiniai 1B75 „Penicillin“ kompleksus apibūdina kaip veiksmingą kovos su priešo artilerija priemonę. Ji leidžia sekti artilerijos ir minosvaidžių amunicijos, taip pat MLRS sviedinių skrydžio maršrutus ir nustatyti šaudymo taškų koordinates.

 

Skirtingai nuo Vakarų radarų sekimo įrangos, šis kompleksas nenaudoja radijo bangų, todėl lieka nepastebėtas. Taip pat teigiama, kad elektroninio karo (EW) įranga neturi įtakos kompleksui, nes jos veikimas grindžiamas garso ir šiluminių signalų fiksavimo po šūvio ir amunicijos sprogimo principais.

Tuo pačiu metu „Penicilinas“ analizuoja gautus duomenis ir pateikia šaudymo sistemų vietos koordinates, patalpindamas jas žemėlapyje. Visas procesas trunka apie 5 sekundes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(26)
(-23)

Komentarai ()