[ŽT] Rusai turi problemų: „išnaudojo beveik visą amuniciją iš Centrinės Rusijos sandėlių“  ()

Rusijos okupantai jau beveik išnaudojo artilerijos šaudmenų atsargas iš Centrinėje Rusijoje dislokuotų sandėlių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Preliminariais duomenimis, Rusijos ginkluotosios pajėgos jau beveik išnaudojo visas artilerijos šaudmenų atsargas, esančias sandėliuose, dislokuotuose centrinėje Rusijos dalyje. Dabar į laikinai okupuotos Ukrainos dalies teritoriją gabenama amunicija iš kituose Rusijos regionuose esančių sandėlių. Dėl to gerokai pailgėja pristatymo laikas“, - sakoma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinio štabo operatyvinėje informacijoje, paskelbtoje socialiniame tinkle „Facebook“.

Be to, dėl netinkamo laikymo ir techninės priežiūros taisyklių bei reglamentų pažeidimų naujų šaudmenų partijų būklė ir kokybė yra nepatenkinama.

 

„Beveik 50 proc. jų turi matomų rūdžių pažeidimo požymių. Intensyvių kovinių veiksmų sąlygomis ir esant prastai amunicijos būklei, per artimiausius 2-3 mėnesius Rusijos kariuomenės artilerijos daliniuose reikėtų tikėtis amunicijos trūkumo“, - rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(3)
(58)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: