Raketų smūgiai į Ukrainą: ISW įvardijo pagrindinį Putino tikslą  ()

Kaip pažymėjo Amerikos karo studijų instituto ISW analitikai, nepaisant to, kad masinis Ukrainos apšaudymas kovo 9 d. tapo didžiausia 2023 m. Rusijos Federacijos oro ataka, tai neatneša jokios realios naudos mūšio lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacija kovo 9 d. surengė didžiulę raketų ataką prieš Ukrainą, kuri buvo propagandos Rusijos visuomenėje dalis ir skirta linksminti rusams.

„Kremlius greičiausiai sąmoningai paleido raketas, kurių Ukrainos oro gynybos sistema negali perimti, siekdamas rezultatų Rusijos informacinėje erdvėje, nepaisant tokių raketų atsargų sumažėjimo“, – rašoma leidinyje.

ISW pažymi, kad Rusijos informacinėje erdvėje Rusijos gynybos ministerija Ukrainos apšaudymą aiškina kaip „kerštą už teroristinius išpuolius“, tikriausiai turėdama omenyje tariamą „invaziją” į Briansko sritį kovo 2 d. Tai, kaip sumanė Kremlius, turėjo nuraminti Rusijos karinius ir ultranacionalistinius sluoksnius, kurie reikalavo iš V. Putino keršto.

Anksčiau Rusijos tinklaraštininkai ir propagandistai taip pat kritikavo V. Putiną už jo netikslias raketų atakas ir už tai, jog Ukraina nesušalo vasario – kovo mėnesiais.

Tikėtina, kad V. Putinas bandė atsakytis į šiuos priekaištus dar viena raketų ataka, panašia į tą, kurią Rusija surengė 2022 m. rudenį, naudodama modernias raketas, kad garantuotų Ukrainai tam tikrą žalą. Tačiau Rusijos tinklaraštininkai nepritarė dabartiniams smūgiams, pažymėdami, jog Kremliui reikia pakeisti savo požiūrį į taikymo tikslumą, atsižvelgiant į tai, kad Ukraina prisitaikė prie nusistovėjusio atakų prieš savo energetikos infrastruktūrą modelio“, – rašo ISW ekspertai.

 

Putinas kovo 9 dieną Ukrainoje paleido 84 skirtingas raketas.

Ukrainos generalinio štabo duomenimis, kovo 9 dieną Rusijos gynybos ministerija Ukrainos teritorijas smogė 84 įvairaus tipo raketomis: 28 sparnuotosiomis raketomis Kh-101/Kh-555 ir 20 sparnuotųjų raketų „Kalibr“, 6 priešlaivinėmis raketomis Kh-22, 6 Kh-47 hipergarsinėmis raketomis „Dagger“, 2 viršgarsinėmis priešlaivinėmis raketomis 31P, 6 valdomomis raketomis Kh-59 ir mažiausiai 13 raketų, paleistų  iš S-300 sistemų.

 

Taip pat Rusijos Federacija prieš Ukrainą tradiciškai panaudojo Irane pagamintus bepiločius orlaivius-kamikadzes – bent 8 iš jų buvo paleisti siekiant nukreipti oro gynybos pajėgų dėmesį. Ji sugebėjo numušti tik 34 raketas iš 48 paleistų „Kalibr“ ir Kh-101/Kh-555 tipo raketų, taip pat 4 „Shahed“ dronus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(4)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: