Kariai apjungia 3D radarus su lazeriniais ginklais: gali išeiti monstrinis ginklas  ()

JK kariuomenė ketina apjungti 3D radarą su lazeriniais ginklais, kad galėtų veiksmingiau kovoti su bepiločiais orlaiviais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai atskleidė „Army Technology“.

Bendrovė „Raytheon UK“ sudarė sutartį su „Blighter Surveillance Systems“ dėl 3D skenavimo radarų A800 tiekimo Jungtinės Karalystės gynybos ministerijai pagal jos lazerinės nukreipiamosios energijos ginklų programą. Šios antžeminės sistemos gali aptikti ir atpažinti dronus 20 km spinduliu dėl daugialypės stebėjimo technologijos, kuri paprastai naudojama didelių radarų sistemose.

Kariuomenė ir kūrėjai atliks bandymus Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos bandymų poligone, kad įvertintų įrangos galimybes. Du radarai A800 identifikuos taikinius ir perduos informaciją apie juos transporto priemonėje sumontuotai didelės energijos lazerinei sistemai, kuri vėliau turėtų numušti imituojamo priešo dronus.

„Mūsų A800 elektroninis skenavimo radaras gali veikti sinchroniškai su naujos kartos technologijomis ir suteikti pranašumą mūšio lauke“, - komentavo „Blighter“ generalinis direktorius Jamesas Longas. – „Didžiuojamės galėdami pasidalyti savo patirtimi grėsmių aptikimo srityje, kai kalbama apie bepiločių orlaivių operacijas.“

„Army Technology“ pažymi, kad po daugelį metų trukusių tyrimų nukreipiamosios energijos ginklai dabar sparčiai pereina nuo eksperimentinių projektų prie realaus pritaikymo. Pasak „GlobalData“ analitikų, 2020 m. pasaulinės išlaidos, nukreiptosios energijos ginklams, siekė 4,1 mlrd. dolerių, o išsivysčiusios šalys šiuo metu tokioms technologijoms skiria vis daugiau lėšų. Per pastaruosius kelerius metus nukreipiamosios energijos ginklus pristatė JAV, Jungtinė Karalystė, Kinija, Izraelis ir net Rusija. Ekspertai atkreipia dėmesį į didelį tokių sistemų ekonomiškumą ir tikslumą, taip pat į tai, kad jas lengva transportuoti.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: